Nádherný gól Haraslína rozhodol prestrelku s Ostravou, Prekop vybavil remízu s Karvinou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nádherný gól Haraslína rozhodol prestrelku s Ostravou, Prekop vybavil remízu s Karvinou

Aktualizované
Haraslín sa prezentoval výstavným pokusom.
Haraslín sa prezentoval výstavným pokusom.Profimedia
Česká FORTUNA:LIGA odštartovala predposledné kolo svojej základnej časti. O dôležité presné zásahy svojich tímov sa postarali Lukáš Haraslín (27) a Erik Prekop (26). Prvý menovaný zariadil krásnou trefou cenné víťazstvo Sparty v boji s Ostravou, druhý z dvojice gólom z penalty rozhodol o remíze.

Ťahákom sobotného programu bol súboj tradičných rivalov - Sparta hostila na Letnej ostravský Baník, proti ktorému obhajovala domácu neporaziteľnosť aj postavenie na čele tabuľky. 

Opačné starosti riešia v priebehu aktuálnej sezóny v Zlíne a Karvinej. Oba celky, ktoré bojujú o záchranu medzi českou elitou, pomýšľali na body. Zlín sa usiloval o tretí bodový prísun v rade na jabloneckej Strelnici, zatiaľ čo Karviná hrala na domácej pôde s pražskými Bohemians. 

Jablonec - Zlín 0:0

/D. Hollý za domácich do 66. min/

Jablonec chcel zvýšiť svoj štvorbodový náskok na Zlín. Predchádzajúcich sedem vzájomných ligových zápasov sa skončilo remízou, z toho štyrikrát výsledkom 1:1. Hostia u svojho oponenta nevyhrali v ligovom prostredí od apríla 2008. Nerozhodný rezultát prinieslo aj toto meranie síl, ktoré neponúklo ani jeden gólový moment. Domáci sa tak nepriblížili k možnosti úniku zo skupiny o záchranu, hostia sa výrazne nevzdialili od dna tabuľky.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Karviná - Bohemians 1:1

/D. Holec celý zápas, M. Regáli do 78. min, R. Mikuš od 78. min - E. Prekop do 85. min/

V skupine o udržanie sa dve kolá pred koncom základnej časti nachádzali Karviná i Bohemians. Obom celkom teda nechýbala motivácia - nováčik chcel opustiť dno tabuľky, zatiaľ čo zverenci trénera Jaroslava Veselého stále mohli pomýšľať na play-off o Európsku konferenčnú ligu. Tím zo Sliezska ale vyhral iba jediný z posledných 11 vzájomných ligových duelov.

V Karvinej sa napokon víťaz súboja nenašiel. Oba presné zásahy prišli v rozmedzí piatich minút, o ten vyrovnávajúci sa krátko pred uplynutím hodiny hry postaral z pokutového kopu Erik Prekop. Hosťom, ktorí od 39. minúty dohrávali s desiatimi mužmi, tak vystrelil aspoň bod.

Sparta - Ostrava 4:3

/L. Haraslín od 60. min - F. Blažek a T. Rigo celý zápas, M. Rusnák od 65. min/

29. kolo ponúklo aj tradičný stret Sparty s Baníkom, šlo o súboj prvého so štvrtým. Pražský káder neprehral posledných 14 vzájomných ligových stretnutí a z toho 10-krát Ostravu porazil - päťkrát s čistým kontom a päťkrát rozdielom jedného gólu.

Aj tentokrát bol po záverečnom hvizde zlomový jediný zásah, postaral sa oň Lukáš Haraslín, ktorý v 63. minúte napriahol spoza pokutového územia a krásnou ranou zaknihoval víťaznú trefu domácich. Sparta sa tak po prestrelke udržala na pozícii lídra.

Ďalší výsledok:

Teplice - České Budějovice 2:2

/R. Ludha celý zápas, R. Čerepkai od 70. min - D. Šípoš, M. Králik a M. Madleňák celý zápas/