Tradičné derby opäť klope na dvere. Budeme viac vybičovaní, avizuje Kóša

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tradičné derby opäť klope na dvere. Budeme viac vybičovaní, avizuje Kóša
Kóša si uvedomuje potrebu bodového zisku.
Kóša si uvedomuje potrebu bodového zisku.TASR
Slovenskú najvyššiu súťaž čaká ďalšia kapitola Tradičného derby. Bitka Spartaka so Slovanom napíše už svoju 172. časť. Vo veľkej pohode do nej môžu vstupovať hostia, ktorí si v minulom ligovom kole zaistili šiesty titul v rade. Istú dávku eufórie a uvoľnenia zo strany svojho rivala budú chcieť Trnavčania využiť na upevnenie svojho druhého miesta.

Trnava - Slovan Bratislava (nedeľa, 17:30)

Trnave sa môže na konci ročníka podariť husársky kúsok, postúpila do tretieho finále Slovenského pohára v rade. "Držíme sa stále pri zemi. Sme vo finále a je to len polovica nášho cieľa. Stále nie je koniec a posledný zápas máme pred sebou. Teraz sa musíme znova sústrediť na ligu," povedal stopér Sebastián Kóša, ktorý sa vo svojich 20 rokoch môže stať trojnásobným víťazom domáceho pohára.

Slovan už v domácej súťaži o nič nehrá, opačne sú na tom domáci, ktorí potrebujú každý bod. V predchádzajúcom vzájomnom zápase Trnavčania prerušili dlhú sériu bez výhry nad rivalom a doma by na ňu radi nadviazali. "Chceme si potvrdiť druhé miesto a máme najvyššie možné ambície. Titul nám ušiel, ale ideme si za druhou priečkou. Na zápas sa teším. Stále hráme o dôležité body pre nás. Za sebou máme tímy, ktoré nám dýchajú na krk, takže ten zápas musíme bodovo zvládnuť a verím, že ho aj zvládneme," prezradil Kóša v Trnavskom rádiu, ktorý sa objavil aj na klubovom webe.

Kouč Spartaka Michal Gašparík sa nechal počuť, že pred predchádzajúcim vzájomným stretnutím urobil zmeny v príprave a hráčov nezaťažoval podrobnými analýzami. Úspech sa nakoniec dostavil. Ako vníma pikantné stretnutie mladý stopér?

"Je to súper ako každý iný a predzápasové zvyklosti nemeníme. Skôr ten zápas samotný má väčší náboj a emóciu, keďže je to derby. Príprava nie je nijako špeciálna, no budeme viac vybičovaní," avizuje.