Gól Podbrezovej mal platiť. Naši výborní rozhodcovia si to ako vždy obhája, tvrdí Bartoš

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Gól Podbrezovej mal platiť. Naši výborní rozhodcovia si to ako vždy obhája, tvrdí Bartoš
Zápas v Podbrezovej vzbudil vášne na oboch stranách.
Zápas v Podbrezovej vzbudil vášne na oboch stranách.TASR
Trnava si tretí raz po sebe zabezpečila účasť vo finále Slovenského pohára a môže sa stať prvým tímom, ktorý uspeje trikrát po sebe. Po domácej výhre 1:0 jej v Podbrezovej stačila aj remíza 0:0, ale po stretnutí sa najviac riešil neuznaný gól domácich, ktorý podľa pravidiel mal platiť.

Železiari boli počas celého stretnutia jasne lepším tímom a hrali veľmi dobrý zápas, lenže gól napriek mnohým šanciam nestrelili. Spartak môže ďakovať skvelému brankárovi Takáčovi, keďže pochytal množstvo príležitostí. Podbrezová sa do semifinále dostala druhý raz a bojovala o historické finále, no do Košíc sa nepozrie.

Gól Podbrezovej mal platiť

Kontroverznou záležitosťou bol moment z deviatej minúty. Center Galčíka z rohového kopu dostal do siete Marek Bartoš. Prepukla veľká radosť, avšak hlavný rozhodca Ziemba nakoniec išiel všetko preskúmať cez VAR. Tam si všimol faul Kabonga na Koštrnu, presný zásah tak neuznal.

Podľa pravidiel futbalu a predovšetkým VAR-u však urobil chybu. Nedovolený zákrok totiž prišiel ešte pred rozohrávkou štandardnej situácie a VAR nemôže posudzovať situáciu, keď ide o držanie, ale o strčenie. Až po tomto momente sa roh zahral, čiže VAR sa už nemohol vrátiť k danému momentu, no napriek tomu tak učinil a Podbrezovej neuznal regulárny gól.

Podbrezová - Trnava 0:0

V skratke, faul neprišiel počas gólovej situácie, ale pred ňou. Navyše následne rozhodca neprisúdil loptu Trnave, ale nariadil opakovanie rohového kopu, nakoľko išlo o situáciu pred rozohrávkou.

"Musím zvažovať slová. Nebojím sa pokuty, ale keby náš regulárny gól platil, tak by ste všetci videli ešte väčšie divadlo," povedal domáci tréner Roman Skuhravý.

"My sme boli proti Trnave tri polčasy lepším tímom a nepostúpili, to sa stane. Musím mojich hráčov pochváliť, pretože to bolo iba o jednom tíme, o Podbrezovej. Bolo iba otázkou času, či nám niekto dovolí dať gól, alebo ho dáme my. Bohužiaľ, nedali sme ho. Na hráčov som hrdý," pokračoval.

Jeho tím nevyhral už sedem stretnutí po sebe a na jar z trinástich duelov uspel iba dvakrát. "Ak takto vyzerá kríza, tak ju beriem, pretože my tu niečo tvoríme. Viem, že veľa ľudí to nechce chápať, pretože pragmatizmus je tu hlboko zakorenený 60 rokov. My budeme pracovať ďalej a verím, že urobíme kroky, aby sme boli odmenení," tvrdí český lodivod.

Rozhodcovia si to obhája

Danej situácii nerozumel ani samotný Bartoš: "Neuznali nám regulárny gól. Takú situáciu som ešte v živote nevidel, ale verím, že naši výborní rozhodcovia si to ako vždy obhája," konštatoval. "Cítim krivdu. Kto to videl, tak asi by si nepovedal, že sa to nedá neuznať. Ja mám na to svoj názor a nechcem sa dostať do zbytočného problému," doplnil.

"Keď sa na to pozriem spätne, tak cítim krivdu, ale v zápase som to nevnímal až tak, pretože sme mali takmer 90 minút to zvrátiť a šance sme mali. Takáč zachránil Trnave postup," nadviazal kapitán Mikuláš Bakaľa, ktorý bol na svojich spoluhráčov hrdý.

"Podľa mňa to bol fantastický zápas. Od začiatku sme išli za gólom, mali sme šance. Dobýjali sme súpera, dávali sme si pozor na brejky. Hralo sa na jednu bránu. Som hrdý na celý tím a klub, akú cestu sme prešli. Postup sme si zaslúžili my, ale niekedy to nepríde len preto, že si to zaslúžime, musíme si to zobrať," uvedomuje si.

Pre Podbrezovčanov je to už dlho tá istá pesnička. Kvalitné výkony, ale chabá koncovka a zlé výsledky.

"Hovoríme si po každom zápase, že hráme pekne, ale výsledky a body neprichádzajú. Treba to zlomiť a verím, že to pôjde. Verili sme, že gólik nám padne. Keby sme ho dali prví, určite padne hneď aj druhý, ale šťastena nás už dlhšie obchádza. Ja som veril, že to zlomíme teraz, ale nepodarilo sa to. Sme sklamaní, chceli sme to zvrátiť a to sa nám nepodarilo, ale Trnavu sme mleli a oni celý zápas odkopávali lopty," tvrdí Bartoš.

Hrdina Takáč

Hrdinom hostí sa stal brankár Dominik Takáč, keďže pochytal veľké šance a celkovo predviedol deväť zákrokov.

"Bolo toho na môj vkus viac ako dosť, ale nič neprešlo. Iba neuznaný gól. V zápase nám nevychádzalo veľa vecí, vedeli sme, že sa do nás oprú, nemali na výber. Chceli sme postup vyťažiť pohodlnejšie a nie takto, ale v konečnom dôsledku sme postúpili a môže nás to nakopnúť do finále," hodnotil.

Ofenzívny výkon Podbrezovej prekvapil aj kapitán Martina Mikoviča: "Musím pochváliť Podbrezovú, klobúk dole za prvý polčas a za to, ako nás zatlačila. Mala veľa šancí, podržal nás brankár Takáč. Či bol gól regulárny, alebo nie, to neviem. Vedeli sme, že nastúpia s energiou a emóciou, ale až takýto uragán a že budeme až pod takýmto tlakom, to som nečakal," prezradil.

Napriek tomu mohol odchádzať z Horehronia druhý raz za štyri dni spokojný: "Som rád za celý tím. Aj keď hra nevyzerala bohvieako, šťastie stálo pri nás. Môžu hovoriť čo chcú, že hrajú pekne, ale treba sa pozrieť na tú sériu, kde je všetko napísané," podotkol.

Predčasné finále Trnava vyhrala

Tréner Michal Gašparík vyzdvihol skvelú sériu, ktorú Trnava v pohárovej súťaži ťahá. Vyhrala 23 zápasov po sebe a ak uspeje 1. mája proti Ružomberku, tak ako prvý tím vyhrá súťaž trikrát po sebe.

"Čakal nás extrémne ťažký súper, ktorý bol motivovaný, bol to ich životný zápas. Mali sme aj šťastie, ale taký je futbal. My sme mohli vyhrať doma o dva-tri góly a teraz rovnako prehrať. V tomto to bolo veľmi náročné. Súper hral ako o život, má kvalitu, ale charakter našich hráčov sa počíta," hodnotil.

Ružomberok - Trnava (1. máj, 15:00)

"Očakávali sme takýto zápas. Ja som cez prestávku povedal, že keď sme prežili prvý polčas, tak už nám gól nedajú, čo sa aj potvrdilo. Nie je ľahké hrať toľkokrát proti Podbrezovej, neprehrali sme s ňou posledných sedem zápasov. Veľa tímov vypadlo aj s tímami z nižších súťaží a my tu tri roky ťaháme sériu," pokračoval.

Gašparík však vo finále narazí na mužstvo, ktoré na lavičke Trnavy ešte nikdy neporazil. Nevyhral ani jeden z 10 duelov. 

"Mám taký vnútorný pocit, že toto bolo pre nás finále. Cítim, že Ružomberok, aj keď s ním máme zlú sériu, tak nás nezastaví. Neskutočne si na nich veríme," tvrdí.

Neznámy pôvod konfliktu trénerov

Po stretnutí bola na pretrase ešte jedna téma - rúškom tajomstva zatajený konflikt trénerov. Roman Skuhravý totiž niečo naznačil, ale viac nepovedal: 

"Ja mám rešpekt k Trnave, k hráčom, ale k trénerovi rešpekt nemám. Arogancia je vždy po zásluhe potrestaná. To budem mať navždy a on veľmi dobre vie, odkedy to je," tajomne povedal.

Následne sa k situácii vyjadril aj Gašparík. "Ja som s pánom trénerom žiadny konflikt nemal, po zápase som mu podal ruku a povedal, že hrali dobre. Išiel som na rozhovor do televízie a pán Soták ma začal urážať. Viem, že je emócia po zápase, ale nemôže ma majiteľ urážať," vyjadril sa.

"Videl som po zápase na videu gólový moment a bol to jasný faul, takže klobúk dole, ako to rozhodcovia vyhodnotili. Faul na Koštrnu bol," myslí si trnavský lodivod.

"Môžem ja za rozhodcov, za to, že idem na rozhovor po zápase, alebo za to, že oni boli lepší? To je futbal, to je šport. Zase odtiaľ potiaľ, mali by existovať hranice. Ja som sa tiež nechal uniesť, kričal som na pána Sotáka, že je hanba, čo na mňa kričí, ale s trénerom som nič nemal," dodal Gašparík.