Trnava ustála v odvete ofenzívny nápor Podbrezovej a môže útočiť na pohárový hetrik

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Trnava ustála v odvete ofenzívny nápor Podbrezovej a môže útočiť na pohárový hetrik
Odvetný duel na Horehroní gól nepriniesol.
Odvetný duel na Horehroní gól nepriniesol.TASR
Trnavský Spartak smeruje za historickým míľnikom. Na dosah má pohárový hetrik. V odvete s Podbrezovou si Trnavčania postrážili postup po bezgólovej remíze. Vo finále z pozície obhajcu vyzvú 1. mája v Košiciach futbalistov Ružomberka.

Podbrezová - Trnava 0:0 

Železiari začali aktívne. Obliehali pokutové územie a v ôsmej minúte mal Takáč veľké problémy. Spoza šestnástky napriahol Assinor, ktorého pokus tečoval Galčík a aj za pomoci slnka vyrážal brankár hostí na rohový kop. Bola to séria štandardných situácií domácich a po tomto rohu padla lopta do siete. Galčíkov center predĺžil Assinor a Bartoš zblízka dorazil. 

Lenže systém VAR upozornil hlavného arbitra, ktorý si celú situáciu pozrel na obrazovke a pre útočný faul Kabonga na Koštrnu presný zásah neuznal. Zverenci Romana Skuhravého pokračovali vo svojom aktívnom vstupe. Z hranice pokutového územia pálil po zemi sprava krížne v šestnástej minúte tesne vedľa Assinor. 

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Hostia trpezlivo čakali a vychádzali z hlbokého bloku do rýchlych protiútokov. Po jednom z nich, v 36. minúte, ohrozil zľava strelou k bližšej žrdi Danka krídelník Azango. Pre mládežníckeho reprezentanta Slovenska to bol vôbec prvý zákrok v stretnutí. Podbrezová odpovedala okamžite viacerými náznakmi. V najväčšej šanci sa ocitol po centri Galčíka sprava hlavičkujúci Kabongo. Takáč vytiahol jeho pokus nad brvno. 

Po zmene strán sa obraz hry nezmenil. Futbalisti z Horehronia držali loptu, obliehali šestnástku, ale finálna fáza či lepšia koncovka im chýbala. Trnavčania, naopak, vykrývali priestory a čakali na rýchle protiútoky. Ako jeden, tak i druhý brankár bol bez väčšej permanencie. 

Na začiatku 83. minúty najskôr Bartoš vystrašil Takáča z priameho kopu, ktorý vyrážal na roh. Po ňom sa po skrumaží dostal zblízka k lopte Bakaľa, no z otočky pálil nad bránu. V nadstavenom čase mohol rozhodnúť striedajúci Štefánik, ale po brejku nezvládol zoči-voči Dankovi zakončenie. Napriek tomu si červeno-čierni finále Slovnaft Cupu po tretí raz v rade zahrajú.