Podbrezová prvé body v nadstavbe nezískala. V piatom dueli po sebe nestačila na Trnavu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Podbrezová prvé body v nadstavbe nezískala. V piatom dueli po sebe nestačila na Trnavu
Červeno-čierni stretnutie s Podbrezovou kontrolovali.
Červeno-čierni stretnutie s Podbrezovou kontrolovali.TASR
Piate kolo nadstavbovej časti a zároveň jej polovicu uzavrel duel v Zelpo Aréne. Domáca Podbrezová privítala trnavský Spartak a opäť s ním, piatykrát v rade, ťahala za kratší koniec. Zverenci Michala Gašparíka (42) vyhrali 2:0.

Podbrezová - Trnava 0:2  

V krátkom časovom slede obaja odohrajú tri vzájomné stretnutia. Kým Trnavčania bojujú o druhú priečku, železiari chceli prvýkrát v nadstavbe bodovať naplno. Ako domáci kormidelník, tak aj hosťujúci urobil pred stredajšou odvetou semifinále Slovnaft Cupu v zostave niekoľko zmien.

Medzi tromi žrďami Podbrezovej stál premiérovo v najvyššej súťaži Danko. A už v ôsmej minúte sa musel predviesť, keď zlikvidoval pokutový kop Bainovičovi. Tesne predtým zastavil center Mikoviča rukou v pokutovom území Markovič

Ďalšie minúty príliš vzruchu nepriniesli. Podbrezová to skúsila v úvode dvadvadsiatej minúty rýchlou akciou cez ľavé krídlo, no na center Masaryka si pred bránou nikto nestihol nabehnúť. Až po polhodine hry pálil do priestoru brány Sanusi. Brankár Takáč mal dobrý výhľad a loptu chytil.

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Trnavčania boli ale aktívnejší. Dostávali sa do viacerých pološancí a v 38. minúte sa dostali aj do vedenia. Daniel zachytil po rohu odrazenú loptu, posunul ju do pravého krídla Bolajimu, ktorý našiel pred bránou osamoteného Ujlakyho a ten sa dočkal prvého gólu v Niké lige - 0:1. Zakrátko ale mohlo byť vyrovnané. Vo veľkej šanci sa ocitol Galčík, no Takáča neprepálil - loptu vyrážal.

Akcia pokračovala ďalej a práve Galčík po súboji s Bolajim spadol v šestnástke na zem. Domáci hráč bol vyzutý z kopačky. Arbiter Kružliak si celú situáciu skontroloval cez systém VAR a ukázal po druhý raz v stretnutí na biely bod. Rovnako ako Bainovič, mýlil sa aj sám sfaulovaný Galčík, ktorý prekopol bránu.

Po zmene strán urobili hneď obaja šéfovia lavičiek tri zmeny. Železiari boli aktívnejší, obliehali pokutové územie, no vyložená príležitosť im chýbala. Červeno-čierni sa nikam neponáhľali, počkali si na ojedinelý výpad, ktorý zakončil Samuel Štefánik - 0:2. Na trávniku sa objavil premiérovo od 14. kola po zranení. Vsietil svoj druhý presný zásah v ročníku.

Flashscore známky pre obe základné zostavy.
Flashscore známky pre obe základné zostavy.Flashscore

Podbrezová zdolala Trnavu naposledy 16. októbra 2022 doma 3:1. Momentálne ťahá šnúru piatich vzájomných stretov bez výhry so skóre 2:15. Na domácom trávniku prehrala s andelmi šiesty súboj (3-3-6). Ako jediná stále v nadstavbovej časti nebodovala. Bod do tabuľky si pripísala v 21. kole doma s DAC (0:0). Predchádzajúce víťazstvo v devätnástom s Michalovcami (2:1).

Oba celky sa v Zelpo Aréne stretnú znova v stredajšom (17.4.) odvetnom semifinále Slovnaft Cupu. V lepšej pozícii doňho pôjdu Trnavčania, ktorí v malom Ríme vyhrali 1:0.