Niké liga ONLINE: Železiarom nadstavbová časť nesvedčí, na Spartak nenašli recept

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Niké liga ONLINE: Železiarom nadstavbová časť nesvedčí, na Spartak nenašli recept
Aktualizované
Trnava natiahla sériu bez prehry proti Podbrezovej na päť duelov.
Trnava natiahla sériu bez prehry proti Podbrezovej na päť duelov.TASR/Flashscore
Najvyššia slovenská futbalová súťaž píše svoju 31. kapitolu. Historicky premiérovo pod názvom Niké liga. Ročník 2023/2024 sa prehupol sa do nadstavby a pelotón sa rozdelil na dve šestky. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 5. KOLA NADSTAVBY

PIATOK

Žilina - Ružomberok 0:0

Sumár.

SOBOTA

Slovan Bratislava - Dunajská Streda 0:0

Sumár.

Návrat.

Banská Bystrica - Michalovce 0:1

Košice - Skalica 1:2

Trenčín - Zlaté Moravce 4:0

Sumár.

NEDEĽA

Podbrezová - Spartak Trnava 0:2

Preview.

Sumár.

Pohľad na výsledky 5. kola nadstavbovej časti Niké ligy.
Pohľad na výsledky 5. kola nadstavbovej časti Niké ligy.Flashscore

14. APRÍL

19:40 - Podbrezová zdolala Trnavu naposledy 16. októbra 2022 doma 3:1. Momentálne ťahá šnúru piatich vzájomných stretov bez výhry so skóre 2:15. Na domácom trávniku prehrala s andelmi šiesty súboj (3-3-6). Ako jediná stále v nadstavbovej časti nebodovala. Bod do tabuľky si pripísala v 21. kole doma s DAC (0:0). Predchádzajúce víťazstvo v devätnástom s Michalovcami (2:1).

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

16:45 - V zápasoch hraných v Podbrezovej je bilancia 3-3-5 z pohľadu domácich.

16:05 - Ako uvádza klubový web červeno-čiernych, tréner Michal Gašparík nemá v Zelpo Aréne k dispozícii okrem zranených Štetinu, Procházku, Paura, Bernáta, Breznika ani Sebastiána Kóšu. V predchádzajúcom kole videl piatu žltú kartu a nútene pauzuje. Naopak, k dispozícii je uzdravený Samuel Štefánik.

Posledné výsledky Trnavy.
Posledné výsledky Trnavy.Flashscore

15:35 - "Už v domácom zápase sme videli, v čom je Podbrezová silná, ale aj aké majú slabé stránky. Máme s nimi tri zápasy v krátkom slede a vieme aj odhadnúť, čo od nich môžeme očakávať. V samotnom dueli nás však vždy môže niečo prekvapiť, preto musíme byť pripravení na viacero možností. V nedeľu sa ukáže, no musíme sa sústrediť hlavne na svoj výkon," prezradil Samuel Štefánik pre fcspartaktrnava.com.

14:45 - Spartak Trnava v uplynulom kole inkasoval prvýkrát po 325 minútach a znova nestačil na Ružomberok (1:2) - v deviatom súboji za sebou. V poslednom období sa trápia mimo svoj štadión, keď z piatich prípadov vyhrali iba raz (1-0-4) a to na Tehelnom poli s belasými (2:0). 

13:20 - Trnava môže natiahnuť svoju pozitívnu sériu s Podbrezovou, keď ťahajú šnúru štyroch ligových víťazstiev pri skóre 13:2. Železiari naposledy vyhrali nad Spartakom 16. októbra 2022 doma 3:1.

Prehľad vzájomných meraní síl.
Prehľad vzájomných meraní síl.Flashscore

12:45 - "Výsledky sú úplne také isté. Prídeme na zápas, nezachytíme začiatok, vždy dostaneme prvý gól a potom to doháňame. Po prvých 15-20 minútach sa oklepeme a hráme svoju hru. Naozaj sú tam výborné veci, ktoré sú, bohužiaľ, nedotiahnuté do konca. Chýba nám väčší pokoj v šestnástke a hlavne góly. Musíme to zmeniť. Nemôžeme sa tľapkať po pleci, že hráme dobre, pretože nevyhrali sme už viacero zápasov. Potrebujeme sa viac zamerať na detaily," zdôraznil pre zpfutbal.sk Mikuláš Bakaľa.

11:20 - Ani formou doma (6-3-3) sa nemôžu hráči Podbrezovej príliš chváliť. Čakajú na trojbodový zápis dve kolá, z piatich ostatných uspeli iba raz a to s Michalovcami 2:1.

10:45 - Železiari ako jediní zo všetkých dvanástich nikéligistov zatiaľ v nadstavbovej časti nebodovali. Ťahajú šnúru piatich prehier a siedmich duelov bez výhry. V predchádzajúcom kole nestačili na Žitnom ostrove na DAC, s ktorým už v 16. minúte prehrávali 0:3. Nakoniec sa stretnutie skončilo 1:3. 

Ostatné výsledky Podbrezovej.
Ostatné výsledky Podbrezovej.Flashscore

10:00 - Z historického hľadiska je bilancia na strane červeno-čiernych. V Niké lige sa stretli doteraz 21-krát, z čoho Spartak vyhral v 11 prípadoch. Železiari bodovali naplno päťkrát, rovnako ako sa body päťkrát delili. 

09:30 - Nedeľňajších súperov delí v tabuľke 14 bodov. Obaja sa na rovnakom mieste - v Zelpo Aréne - stretnú opäť v stredu (17. apríla), keď si to rozdajú v odvete semifinále Slovnaft Cupu. A motivácia je veľká. Úvodné zápolenie ovládli v Trnave spartakovci, ktorým stačil na triumf jeden gól Romana Procházku. Víťaz Slovenského pohára sa po novom totiž môže tešiť na predkolo Európskej ligy.

09:00 - Piate nadstavbové kolo ukončí súboj medzi šiestou Podbrezovou a druhou Trnavou. Hostia by v prípade výhry odskočili tretej Žiline a štvrtej Dunajskej Strede už na šesť bodov.

 

13. APRÍL

20:30 - Trenčín ukončil sedemzápasovú sériu bez víťazstva, naposledy sa tešil ešte vo februárovom úvodnom jarnom kole proti Košiciam. Ostáva ôsmy, na siedmu Duklu stráca už len štyri body. Zlaté Moravce definitívne vypadávajú do 2. ligy. Päť kôl pred koncom majú na jedenáste Košice už šestnásťbodovú stratu.

V Trenčíne dominoval na trávniku iba jeden tím.
V Trenčíne dominoval na trávniku iba jeden tím.Flashscore

20:15 - V Košickej Futbalovej Aréne stojí za pozitívnu zmienku z pohľadu domácich akurát fakt, že sa strelecky pred svojimi fanúšikmi presadili prvýkrát od 23. februára, keď rovnako mierili presne do siete Skalice. Košičania po prehre klesli na jedenáste miesto, teda na barážovú pozíciu, ale rovnako ako Michalovce majú zhodný počet 21 bodov. Skalica potvrdila deviatu priečku.

Pohľad na súboj cez štatistiky.
Pohľad na súboj cez štatistiky.Flashscore

20:00 - Michalovce neinkasovali už päť zápasov po sebe, dokopy až 520 minút. Brankár Žiga Frelih tak vytvoril nové tohtosezónne maximum, čím prekonal skalického Junasa (443). Zemplín pod vedením trénera Straku ešte neprehral a sériu natiahol už na sedem stretnutí. Navyše poskočil už na desiate miesto. Banskobystričania prehrali doma po siedmich zápasoch.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

17:40 - Dlhých desať rokov čakali futbalisti belasých, aby si majstrovské oslavy užili so svojimi fanúšikmi na vlastnom trávniku. Podarilo sa im to v sobotu, keď po bezgólovej remíze päť kôl pred koncom spečatili svoj šiesty majstrovský titul v rade. V ére samostatnosti má Slovan Bratislava na konte už štrnásť primátov.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

17:10 - "Ideme dvakrát po sebe na východ Slovenska. Budú to veľmi dôležité zápasy a veľa napovedia aj o postavení tímov v spodnej šestke. Do Košíc ideme pokorní a koncentrovaní, a samozrejme, chceme tam odohrať dobrý zápas," zdôraznil Pavol Majerník pre mfkskalica.sk

17:05 - Futbalisti Pavla Majerníka vonku vyhrali v prebiehajúcom ročníku dvakrát (2-2-8). Jeden z týchto dvoch triumfov prišiel pred mesiacom pod hradom Matúša Čáka s Trenčínom (3:1).

Skalica a jej výsledky.
Skalica a jej výsledky.Flashscore

16:55 - Na druhej strane Skalica ťahá trojzápasovú sériu bez prehry (2-1-0). Patrí jej deviate miesto (8-6-12) a v predchádzajúcom kole si zgustla na ViOn-e, ktorému nasúkala štyri góly (4:1). 

16:35 - Doma vyhrali hráči z metropoly východu iba trikrát a naposledy So Skalicou v závere februára. Inak uhrali z piatich duelov tri remízy a jednu prehru. Skórovali naposledy na domácom trávniku ešte 23. februára práve do siete Skalice pri víťazstve 2:1.

Košické výsledky.
Košické výsledky.Flashscore

16:20 - Košice po návrate medzi elitu prežívajú rozporuplnú sezónu. Stále nenašli svoju hernú tvár a striedajú lepšie série s horšími. V tej horšej sa nachádzajú aj teraz, keď z ostatných piatich kôl vyhrali len raz (1-2-2). 

16:05 - "Prvý duel ovplyvnila choroba v našom tíme, ako aj to, že sme ešte nemali až tak kvalitný káder, ako máme teraz. V Banskej Bystrici sme zase začali dobre, súper nás ale trestal za chyby. Oba zápasy ukázali, že majú kvalitné mužstvo. Hlavne v domácom prostredí si vedia uhrať potrebné výsledky. Určite budú chcieť vyhrať aj v sobotu, my tam ale taktiež ideme s cieľom zabodovať," uviedol defenzívny univerzál Martin Bednár pre klubový web mfkzemplin.sk.

Ostatné merania síl.
Ostatné merania síl.Flashscore

16:00 - Brankár Michaloviec Žiga Frelih neinkasoval už 430 minút. Ak sa mu podarí udržať nulu ďalších štrnásť minút, prekoná prvého Martina Junasa (443).

15:45 - Michalovce pokračujú pod Františkom Strakom vo výbornej forme. Bodovali ešte o zápas viac než Banskobystričania - v šiestich v rade (3-3-0). V posledných štyroch neinkasovali ani gól, no v ostastných dvoch vyšli naprázdno aj na opačnej strane ihriska (zhodne 0:0). 

Zemplínčania a ich rezultáty.
Zemplínčania a ich rezultáty.Flashscore

15:15 - Zo svojho trávnika sa Dukle podarilo vytvoriť nedobytnú pevnosť, ktorú naposledy dobyl bratislavský Slovan 4. novembra (1:4). Odvtedy Dukla v siedmich súbojoch pred svojimi fanúšikmi nezaváhala ani raz (3-4-0).

14:55 - "Vieme, akú majú formu, ale my sme tiež už dlhšie neprehrali. Takže si myslím, že to bude zaujímavý zápas. Oni už tieto zápasy musia hrať o všetko, ak nechcú skončiť v baráži. Tomu určite prispôsobia aj výkon, že budú makať, drieť. Myslím si ale, že máme lepšie mužstvo a ak budeme makať a drieť, tak by sme to mali zvládnuť," myslí si Willwéber na základe vyjadrenie pre klubový web mfkdukla.sk

14:25 - Hráči Mária Auxta ťahajú sériu piatich zápasov v rade minimálne s bodom (3-2-0). Premožiteľa našli ešte tesne pred rozdelením tabuľky v Trnave (0:2). 

Posledné výsledky Dukly.
Posledné výsledky Dukly.Flashscore

14:05 - Banská Bystrica spravila v ostatných dvoch kolách výrazný krok k tomu, aby vyhrala záchranársku skupinu a zahrala si ďalšie play-off o Konferenčnú ligu. Najskôr zdolala v priamom súboji o siedmu priečku Trenčín (4:2) a následne tri body potvrdila v Košiciach (1:0). Vypracovala si tak už osembodový pohodlný náskok (12-8-6).

13:45 - Márne by sme hľadali v skupine o záchranu dve mužstvá s lepšou formou. Súboj pod Urpínom sľubuje zaujímavé meranie síl. Domáca Dukla vyzve živou vodou pokropené Michalovce.

13:20 - V posledných piatich dueloch vonku inkasovali hráči ViOn-u dokopy 16 gólov a dosiahli štyrikrát totožnú prehru - 1:4.

ViOn a jeho výsledky.
ViOn a jeho výsledky.Flashscore

13:05 - Zlaté Moravce sú beznádejne posledné (0-5-21). Na predposledné Michalovce strácajú až trinásť bodov. Ak Zemplínčania vyhrajú v Banskej Bystrici a ViOn nebude bodovať pod hradom Matúša Čáka, päť kôl pred koncom sezóny sa s najvyššou súťažou premiérovo od ročníka 10/11 rozlúči. 

12:50 - Na opačnej strane pricestuje na Sihoť obľúbený protivník, s ktorým Trenčín neprehral päť posledných vzájomných meraní síl (4-1-0). Dokopy v tejto sérii strelil jedenásť zásahov, kým len päť inkasoval. V každom stretnutí jeden. 

Vzájomné merania síl.
Vzájomné merania síl.Flashscore

12:25 - "Pravdou je, že aktuálne sa nám nedarí víťaziť, náš prejav však nie je zlý. Vytvárame si šance, no nedokážeme ich pretaviť do gólov. Verím, že to čoskoro zmeníme a začneme vyhrávať," želal si pred kamerou AS TV Armin Djerlek.

12:05 - Keď nerátame štvorgólové víťazstvo Trenčanov so spomínanými Košicami, v ďalšom priebehu iba raz strelili viac ako gól - dva do siete Banskej Bystrice. V štyroch ostatných vystúpeniach dokonca nedali ani jeden. Z piatich uplynulých súbojov v dvoch ťahali za kratší koniec a v troch si delili bod. Pred vlastnými tribúnami nevyhrali dva zápasy v rade.

11:55 - Naposledy sa z troch bodov radovali hráči Iliju Stolicu ešte v úvode jarnej časti. Na svojom štadióne vtedy zdolali Košice (4:1). Odvtedy ťahajú sériu siedmich kôl bez jedinej výhry (0-4-3). Naposledy sa s bodom vrátili zo Zemplína (0:0).

Trenčín a jeho výsledky v ostatnom období.
Trenčín a jeho výsledky v ostatnom období.Flashscore

11:35 - Pod hradom Matúša Čáka sa na umelom trávniku stretnú dve mužstvá, ktoré čakajú na víťazstvo. Kým Trenčania "iba" v nadstavbovej časti, ich náprotivok zo Zlatých Moraviec v celom prebiehajúcom ročníku. 

11:10 - "Netreba nejako zvlášť vyzdvihovať, že v Bratislave môžeme uspieť jedine ak každý hráč odovzdá všetky sily. A možno ani to nebude stačiť, pretože narazíme na najsilnejší tím v lige. Doma sme minulý víkend ukázali veľké sebavedomie a naša hra sa blížila k tomu, čím by sme sa chceli prezentovať. Verím, že nastal čas, keď podobný výkon dokážeme zopakovať aj vonku," uviedol Xisco Muňoz pre dac1904.sk.

Uplynulé výsledky Dunajskej Stredy.
Uplynulé výsledky Dunajskej Stredy.Flashscore

11:00 - "Vieme, že sme celú sezónu robili na to, aby sme mali mečbal. Podarilo sa nám to relatívne skoro oproti tomu, koľko kôl zostáva do konca. Posledné dni sme sa pripravovali, aby sme to zvládli. Vieme, že nás čaká súper, ktorý hral v ostatnom období dobre. Zmenil trochu systém, ale v hlavách sa pripravujeme na to, aby sme sa sústredili na víťazstvo. Z tohto pohľadu by sme boli radi, keby sme spečatili titul," hlási pred výkopom asistent hlavného trénera Boris Kitka pre klubovú televíziu Slovan TV.

10:30 - Zaujímavosť k prvému sobotňajšiemu duelu: Belasí môžu po dlhých desiatich rokoch osláviť majstrovský titul na svojom štadióne.

10:15 - V posledných piatich vzájomných zápasoch je na tom lepšie bratislavský Slovan, ktorý vyhral trikrát, Dunajská Streda raz a rovnako v jednom prípade sa rozchádzali zmierlivo. Naposledy sa obaja stretli v decembri. Na záver jesene vyhrali belasí 2:1. DAC čaká na trojbodový zápis z Tehelného poľa od 9. mája 2021 (1:0). 

10:00 - Z piatich predchádzajúcich kôl však Dunajskostredčania vyhrali iba dvakrát (2-2-1) a čisté konto si neudržali ani v jednom prípade. To predchádzajúce si Aleksandar Popovič pripísal ešte na Horehroní pri bezgólovej remíze v 21. kole. So 63 zásahmi sa proti nemu postaví najlepšia ofenzíva súťaže. Keď má DAC niekde problém, tak určite mimo svoj štadión. V uplynulých troch dueloch ani raz nevyhral a z piatich len jedenkrát (1-2-2). 

09:30 - Len dva tímy dokázali v lige zdolať belasých v aktuálnom ročníku - Trnava a práve Dunajská Streda. Hráči Xisca Muňoza naposledy rozhodli o svojich troch bodoch už do 16. minúty, keď tromi zásahmi rozstrieľali Podbrezovú (3:1). Aj vďaka tejto výhre majú rovnaký počet bodov (44) ako tretia Žilina (12-8-6). Druhý Spartak má o štyri viac. 

Bude aj do tretice v tejto sezóne medzi Slovanom a DAC platiť: môj dom, môj hrad?
Bude aj do tretice v tejto sezóne medzi Slovanom a DAC platiť: môj dom, môj hrad?Flashscore

09:00 - Keď sa pozrieme na uplynulú formu z desiatich zápolení, Slovan jasne vedie (27), prehral raz a to doma s trnavským Spartakom (0:2). Bola to jeho jediná porážka pred svojimi fanúšikmi, inak je tam absolútne dominantný (10-2-1). V predchádzajúcom kole uštedril lekciu pod Dubňom Žiline (3:0). Nie je to iba majstrovská motivácia, ale určite tiež individuálna. Veď Barseghjan (10) stráca na dvoch najlepších strelcov gól a Marcelli so Strelcom dva (9). 

08:30 - Musel by sa stať neuveriteľný zázrak, aby si belasí skomplikovali svoje majstrovské oslavy. Zverenci Vladimíra Weissa zažehnali minikrízu vypadnutia v pohári a následnu ligovú prehru dvomi triumfami v rade. Strelili v nich päť gólov a iba jeden inkasovali. Pred druhou Trnavou majú aktuálne náskok osemnásť bodov (21-3-2). 

08:00 - V sobotu sa môže v Niké lige rozhodnúť o dvoch podstatných veciach. Majstrovský Slovan môže získať šiesty titul v rade v prípade, že bude doma bodovať proti Dunajskej Strede, zatiaľ čo Zlaté Moravce môžu definitívne spečatiť svoj osud a vypadnúť do 2. ligy - na to bude potrebných viacero výsledkov.

12. APRÍL

19:35 - Premiérovo od 18. augusta 2012 (0:0) sa medzi Žilinou a Ružomberkom, paradoxne, opäť pod Dubňom, zrodila bezgólová remíza. Hostia dohrávali bez vylúčeného Šimona Gabriela, ktorý videl červenú kartu po odplácaní faulu na Sauera.

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

16:30 - V prípade, že Ružomberok zvíťazí, sa bodovo vyrovná Žiline - v tabuľke však bude naďalej vyššie MŠK vďaka lepším vzájomným duelom.

16:00 - V súboji dvoch českých lodivodov nebude mať Smetana k dispozícii iba Adama Tučného, ktorý dostal červenú kartu v súboji s Dunajskou Stredou. 

15:05 - "Žilina je jasný favorit ako skoro každý tím v nadstavbovej skupine, s kým hráme. Oni musia vyhrať, oni musia zlomiť sériu nevyhratých zápasov. My môžeme ísť dobre nastavení a ukázať chcenie, čo si myslím, že potrebujeme," uviedol pre mfkruzomberok.sk tréner Liptákov Ondřej Smetana.

14:15 - Ružomberčania ťahajú vonku šnúru šiestich stretnutí bez prehry (3-3-0). Naposledy u súpera nebodovali v 13. kole v Skalici (0:1).

13:30 - Žilinskí hráči vyhrali predchádzajúcich päť vzájomných súbojov a vždy o dva góly. V októbri sa stretli zatiaľ naposledy a šošoni triumfovali výsledkom 2:0. Liptáci proti Žiline zabrali naplno ešte 4. mája 2022 (doma 3:0)

12:30 - Pod Dubeň pricestuje rozbehnutý Ružomberok. S trojbodovým mankom je na piatej priečke (11-8-7). Na jar je s 19 bodmi (6-1-1) druhý najúspešnejší po Slovane (21), s ktorým zaznamenal po novom roku jedinú prehru. Zverenci Ondřeja Smetanu majú pred sebou v týždni odvetu semifinále Slovnaft Cupu. Po prvom zápase v Lipanoch (5:0) by mala byť iba formalitou. V predchádzajúcom kole získali tri body na svojom trávniku proti trnavskému Spartaku. V piatej nadstavenej minúte rozhodol Malý. 

Ružomberok prehral z posledných 10 súťažných duelov iba jediný.
Ružomberok prehral z posledných 10 súťažných duelov iba jediný.Flashscore

11:30 - Ako reaguje na expresnú premiéru pod novým zamestnávateľom Michal Ščasný? "Podobne krátky čas na prípravu som zažil na Cypre. Či je to 24 alebo 48 hodín, chceme sa pripraviť najmä po psychickej stránke. Nikomu nepridá na pohode, keď prehráte tri zápasy po sebe. Chceme znova naskočiť na víťaznú vlnu. Proti Ružomberku chceme nastaviť správne hlavy a motiváciu," nechal sa počuť český kouč pre mskzilina.sk.

10:30 - Z ôsmich jarných stretov získali futbalisti spod Dubňa iba šesť bodov (1-3-4). Z pohľadu tímov v skupine o titul ide o druhú najhoršiu bilanciu po Podbrezovej (5). Pred svojimi fanúšikmi vyhrali v ostatných piatich príležitostiach iba dvakrát (2-1-2). Naposledy ťahali na vlastnom trávniku za kratší koniec so Slovanom Bratislava (0:3). V štyroch z týchto spomínaných duelov inkasovali desať zásahov. 

10:00 - Šošoni postupne prišli o druhú priečku a kontrolu strácajú aj nad treťou (13-5-8). Štvrtá Dunajská Streda je za nimi iba o skóre. Tabuľkový prepad ich pomaly stojí predkolo Európskej konferenčnej ligy. Žilinčania prehrali posledné tri kolá. Čo je horšie, v uplynulých dvoch vyšli strelecky naprázdno. Takúto šnúru prehier mali naposledy v závere nadstavby minulého ročníka, no zo šiesteho miesta vtedy dokázali vyhrať play-off o Európu.

09:00 - MŠK Žilina po odvolaní Jaroslava Hyneka povedie český tréner Michal Ščasný, ktorý podľa informácií vedenia podpísal zmluvu na neurčito. Premiéru absolvuje v piatkovom domácom stretnutí proti Ružomberku. Viac v článku.

08:30 - Flashscore Správy sa pred piatym kolom nadstavby pozreli na najvyťažovanejších futbalistov v dorasteneckom veku, teda narodených v roku 2005 alebo neskôr. Viac v článku.

08:15 - Nadstavbová časť Niké ligy uzatvára svoju prvú polovicu. V poriadnom predstihu sa môže rozhodnúť o dvoch z troch najdôležitejších otázok a síce o tom, kto bude majstrom a kto vypadne do 2. ligy. Viac v článku.

08:00 - Počas doterajšieho priebehu sezóny zaznamenal najvyšší počet striel na bránu Slovan (165), na druhom je Podbrezová (151). Trnavčania sa až 66-krát ocitli v ofsajde. Najčastejšie faulujú hráči Michaloviec (381). Úradujúci majster sa môže pýšiť najvyšším počtom prihrávok (12 712), ale v úspešnosti je lepší Trenčín (83,1 %). Zemplínčania nazbierali už 58 žltých kariet. Hráči Košíc videli štyri červené. Slovan strieľa najčastejšie góly v prvom (31) aj druhom (32) polčase.

07:30 - Do 5. kola nadstavby vstupuje Slovan ako tím s najlepšou ofenzívou v súťaži, strelil 63 gólov. Žilina a Podbrezová ich zaznamenali po 44. Na opačnom póle sú Zlaté Moravce s 56 inkasovanými zásahmi, defenzívou sa pýšiť nemôžu ani Košice (48) a Michalovce (42). ViOn sa zatiaľ presadil celkovo len 16-krát.

07:15 - Brankári Dominik Takáč a Milan Borjan udržali zhodne jedenásťkrát čisté konto, o dve menej má na konte Vozinha, Popovič ich zaznamenal osem. V šiestich prípadoch sa to podarilo Belkovi a Junasovi.

Tabuľka spodnej šestky pred štartom 5. kola nadstavby.
Tabuľka spodnej šestky pred štartom 5. kola nadstavby.Flashscore

07:00 - Tabuľku strelcov vedie 11-gólové duo Róbert Polievka a Martin Rymarenko z Banskej Bystrice. O jeden zásah menej zaznamenal Tigran Barseghjan, ktorý má na konte až jedenásť asistencií a v tomto smere je pred Petrom Kováčikom najlepší. Armén celkovo prispel už na 21 presných zásahov, čo je najviac v celej Niké lige.

06:30 - Slovan Bratislava sa nachádza na čele tabuľky s 18-bodovým náskokom pred Trnavou a stačí mu remíza proti Dunajskej Strede, aby rozhodol o titule. Tretia Žilina stráca na Spartak už štyri body. Dunajská Streda nazbierala 41 bodov, čo je o tri viac ako Ružomberok, ten už na sedem odskočil od šiestej Podbrezovej.

V druhej polovici tabuľky je najlepšia Banská Bystrica - o osem bodov pred Trenčínom, ale súboje o udržanie sa sú pre oba celky rozhodne málo. Zdá sa, že Skalica je v suchu, desiate Košice majú na jedenáste Michalovce náskok troch bodov. Zemplínčania majú k dobru 13 bodov pred beznádejne poslednými Zlatými Moravcami.

06:00 - Vitajte pri tradičnom online trackeri, ktorý mapuje všetko zaujímavé, čo sa počas každého kola Niké ligy deje.

Tabuľka prvej šestky pred štartom 5. kola nadstavby.
Tabuľka prvej šestky pred štartom 5. kola nadstavby.Flashscore