ViOn definitívne vypadáva, Michalovce neinkasovali už 520 minút. Trenčín konečne vyhral

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
ViOn definitívne vypadáva, Michalovce neinkasovali už 520 minút. Trenčín konečne vyhral
Trenčín vyhral prvý raz od 11. februára.
Trenčín vyhral prvý raz od 11. februára.TASR
Futbalisti Trenčína vyhrali v sobotnom zápase 5. kola nadstavby Niké ligy v skupine o udržanie proti Zlatým Moravciam, ktoré po víťazstve Michaloviec v Banskej Bystrici definitívne vypadávajú do 2. ligy.

Banská Bystrica - Michalovce 0:1

Skúsený Žofčák mohol otvoriť skóre už v druhej minúte, ale jeho pokus z priameho kopu smeroval vedľa priestoru troch žrdí. Po polhodine hry Frelih vyrazil nepríjemný pokus iba pred seba a pomohol mu Volanakis, inak by hrozili dorážky do prázdnej brány. Následne sa spomínaný Žofčák zranil a musel opustiť ihrisko.

Tesne pred prestávkou ešte raz Dukla zahrozila, ale gól z toho nebol. Tesne pred koncom mal veľkú šancu Arevalo, ale vo vyloženej pozícii netrafil bránu, a tak prišiel trest. O víťazstve hostí rozhodol Gino van Kessel, ktorý sa cez Niarchosa dostal k výkopu Freliha a individuálne si v zakončení poradil.

Michalovce neinkasovali už päť zápasov po sebe, dokopy až 520 minút. Brankár Žiga Frelih tak vytvoril nové tohtosezónne maximum, čím prekonal skalického Junasa (443). Zemplín pod vedením trénera Straku ešte neprehral a sériu natiahol už na sedem stretnutí. Navyše poskočil už na desiate miesto.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Košice - Skalica 1:2

Košice mali veľkú hernú prevahu a dostávali sa do šancí, ale skvelý výkon predvádzal hlavne Junas. Ten už po niekoľkých sekundách vytesnil nepríjemný pokus Faška, vzápätí si poradil aj ranou Fabiša z priameho kopu či zakončením Obouneta.

Skalica v 27. minúte nečakane udrela po jednoduchej akcii a strele Róberta Matejova z viac ako 20 metrov, ten nachytal trochu vyššie stojaceho Kiru. Krátko pred prestávkou pálil Fabiš do ruky Hradeckého, no ten ju mal pri tele. Na druhej strane zlú rozohrávku Kiru nevyužil Smékal, keďže pokusom z diaľky netrafil priestor troch žrdí. 

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Na začiatku druhého polčasu technický pokus Faška smeroval do tyče a tečované zakončenie Medveda v poslednej chvíli zneškodnil Junas. Ten si poradil aj s pokusom Faška o lob. Zakrátko aktívny Faško z priameho kopu mieril tesne nad brvno.

Festival zahodených šancí pokračoval aj ďalej, keďže Innocenti opečiatkoval spojnicu. Konštrukciu brány trafil tiež skalický obranca Oliver Podhorin. Tento obranca ale v závere zahrával pokutový kop po faule na Alvesa a premenil ho. Zníženie Zyena Jonesa už prišlo neskoro.

Košice po prehre klesli na jedenáste miesto, teda na barážovú pozíciu, ale rovnako ako Michalovce majú zhodný počet 21 bodov. Skalica potvrdila deviatu priečku.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Trenčín - Zlaté Moravce 4:0

Hrdinom prvého polčasu sa stal záložník Rahim Ibrahim. Do streleckej listiny sa nezapísal v 11. minúte, pretože Richter bravúrne vyrazil jeho strelu pod brvno a práve horná žrď zachránila mladého gólmana pri rane Bondarenka z veľkej diaľky. Po polhodine hry už ale ghanský futbalista strelou po trávniku mieril presne.

Krátko pred prestávkou získal pokutový kop a sám ho využil na druhý gól v stretnutí. Njegoš Kupusovič nevyužil samostatný únik, keďže Richter sa blysol skvelým zákrokom, ale v 54. minúte tento útočník trafil nádherne z rohu šestnástky do vinkla. Kozlovský druhý raz rozstriasol brvno. V závere ešte do siete dostal loptu Artur Gajdoš.

Trenčín ukončil sedemzápasovú sériu bez víťazstva, naposledy sa tešil ešte vo februárovom úvodnom jarnom kole proti Košiciam. Ostáva ôsmy, na siedmu Duklu stráca už len štyri body. Zlaté Moravce definitívne vypadávajú do 2. ligy. Päť kôl pred koncom majú na jedenáste Košice už šestnásťbodovú stratu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Aktuálna tabuľka spodnej šestky.
Aktuálna tabuľka spodnej šestky.Flashscore