Remíza po dvanástich rokoch. Žilina otvorila kolo s Ružomberkom bez gólov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Remíza po dvanástich rokoch. Žilina otvorila kolo s Ružomberkom bez gólov
Súboj domáceho Sauera s hosťujúcom Lavrinčíkom.
Súboj domáceho Sauera s hosťujúcom Lavrinčíkom.TASR
Otvárací duel 5. kola nadstavbovej časti Niké ligy priniesol pod Dubňom veľmi málo gólových príležitostí. Viac ich mali domáci futbalisti, rovnako ako zhruba polhodinovú presilovku o jedného muža v poli naviac. Šošoni nič z toho nevyužili a s oslabenými Ružomberčanmi si rozdelili bod. Obaja sa delili naposledy 18. augusta 2012 (0:0).

Žilina - Ružomberok 0:0

Už pod vedením nového lodivoda Michala Ščasného nastúpili žlto-zelení do boja o druhé jarné víťazstvo. Od úvodu sa zahrýzli do svojho súpera. Držali loptu na kopačkách a vyvíjali tlak. Okrem pološancí na jednej či druhej strane ale brankári v úvodnej dvadsaťminútovke žiadnu ťažkú prácu nemali. 

Až po polhodine sa duel začal rozbiehať. Najskôr sa hostia po rohu snažili ohroziť Belka, no neúspešne. Na opačnej strane zakrátko Javorček zvnútra pálil ľavačkou prvýkrát v stretnutí na bránu a Frühwald jeho ranu vyrazil iba pred seba, kde sa snažil doraziť loptu za jeho chrbát Jambor. Trafil obetavého Zsigmunda. Až v nadstavenom čase sa Žilinčania dostali k ďalším príležitostiam. V najväčšej bol Ďatko, ale zblízka brankára hostí neprestrelil.

Prevaha bola na domácej strane.
Prevaha bola na domácej strane.Flashscore

Po zmene strán sa obraz hry nezmenil. Hráči Michala Ščasného pokračovali v aktivite a tlačili sa za gólom. Veľmi blízko k nemu mali v 55. minúte. Po rohovom kope Ďatka si dal takmer vlastný gól Luterán, no na bránkovej čiare ho zachránil spoluhráč Lavrinčík. O štyri minúty neskôr bola hra po súboji Sauera s Gabrielom prerušená a hlavný arbiter si celú situáciu preskúmal cez systém VAR. Videl vysokú nohu českého obrancu v domácom rozkroku po faule a ukázal mu červenú kartu. 

Flashscore známky pre obe základné zostavy.
Flashscore známky pre obe základné zostavy.Flashscore

Lenže výhoda o jedného muža v poli zostala nevyužitá. Stupňujúci sa tlak v závere šošoni nevyužili a so svojím súperom sa rozišli bez gólov. Striedajúci Nsona nechal vyniknúť v posledných sekundách Frühwalda. Strelecky vyšli Žilinčania naprázdno v treťom strete v rade. Z deviatich jarných duelov získali iba sedem bodov (1-4-4). 

Ružomberčania vystrelili do priestoru troch žrdí v priebehu 90 minút len raz. V jarnej fáze sezóny si pripísali dvadsiaty bod a prerušili päť prehier za sebou zo vzájomných zápasov proti Žiline. Vonku neprehrali v siedmom vystúpení (3-4-0).