Žilina oznámila meno nového trénera, mužstvo preberá Michal Ščasný

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Žilina oznámila meno nového trénera, mužstvo preberá Michal Ščasný
Ščasný zažije ďalší angažmán v najvyššej slovenskej súťaži.
Ščasný zažije ďalší angažmán v najvyššej slovenskej súťaži.Profimedia
MŠK Žilina povedie český kouč Michal Ščasný (45), ktorý podľa informácií vedenia podpísal zmluvu na neurčito. Premiéru absolvuje v piatkovom domácom stretnutí proti Ružomberku. Klub to oznámil na svojom webe.

Na lavičke nikéligového klubu skončil v stredu ďalší Čech Jaroslav Hynek. Pod Dubňom pôsobil od sezóny 2022/2023 a MŠK viedol dokopy v 71 stretnutiach. Kufre si balil aj asistent Richard Polák. "V mene celého klubu by sme sa pánom Hynkovi a Polákovi radi poďakovali za takmer dve sezóny v našom klube, za účinkovanie v lige i európskych predkolách. Do budúcnosti im želáme všetko dobré," uviedol športový manažér MŠK Karol Belaník.

Vedenie klubu vo štvrtok predstavilo náhradu v podobe Ščasného, ktorý počas svojej takmer 10-ročnej trénerskej kariéry viedol Senicu, Trnavu, Nitru, Banskú Bystricu a naposledy cyperský Othellos Athienou, kde pracoval aj s kmeňovým hráčom Žiliny Adamom Kopasom.

"Priznám sa, že ma to prekvapilo v pozitívnom slova zmysle. Veľmi ma to potešilo, pretože ponuka z takého klubu sa neodmieta. Zároveň je to záväzok, aby tréner nesklamal. Verím, že spolu s realizačným tímom a hráčmi spravíme takú robotu, ktorá spraví všetkým radosť," okomentoval svoj nástup do funkcie.

"Aj keď cez zimu odišla kvalita, stále tu vidím obrovský potenciál. Ako súper Žiliny som prichádzal na umelú trávu vždy s obrovským rešpektom. Rýchlosť, dynamika, technická úroveň a drzosť hráčov bola na vysokej úrovni. Vôbec nebolo jednoduché tu hrať. Vidím tu teda potenciál, budem sa snažiť ešte nejaké veci vylepšiť. Momentálne je dôležité sa venovať najmä A-tímu, prepojenie na rezervu a mládež určite bude," doplnil.

Viac o novej akvizícii prezradil Belaník pre oficiálnu stránku klubu: "V prvom rade sme potrebovali človeka, ktorý pozná slovenskú ligu, náš tím i súperov a má čerstvú skúsenosť z jesene, keď pôsobil v Bystrici. Má detailný prehľad a zároveň je jazykovo zdatný, keďže máme viacerých cudzincov v mužstve. Zároveň, čo sa týka systému, preferoval rozostavenie 3-4-3, čo nám je momentálne vlastné. Toto sú tie najdôležitejšie argumenty, aby sme dokázali kontinuálne pokračovať v nastavenom trende. Sledoval na jar naše mužstvo, takže má prehľad."

Program Žiliny.
Program Žiliny.Flashscore

"V jesennej časti sme si vytvorili bodový vankúš, ktorý sa však na jar skresal. Dnes sme na 4. pozícii, no chceme spraviť maximum a aj táto zmena k tomu smeruje, aby sme zachránili sezónu, čo znamená znova prebojovanie sa do pohárovej Európy. Vedie tam viacero variant, no za tým pôjdeme. Európska atmosféra je špecifická a chceme tam učinkovať," prezradil ciele klubu.

Šesť kôl pred koncom nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul patrí Žiline štvrtá priečka.