TOP 7 najvyťažovanejších dorastencov v Niké lige

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
TOP 7 najvyťažovanejších dorastencov v Niké lige
Marcelli je veľmi pozitívnym zjavom tejto sezóny Niké ligy.
Marcelli je veľmi pozitívnym zjavom tejto sezóny Niké ligy.TASR
Slovenská futbalová Niké liga je právom považovaná aj za súťaž, v ktorej dostávajú priestor mladí hráči. Flashscore Správy sa pozreli na najvyťažovanejších futbalistov v dorasteneckom veku, teda narodených v roku 2005 alebo neskôr.

Nino Marcelli

885 minút

Šikovný krídelník a kométa tejto sezóny Niké ligy odohrala zatiaľ 885 minút, pričom má na konte už deväť gólov, čo znamená, že na presný zásah potrebuje priemerne iba 98 minút. Okrem toho Marcelli pridal dve asistencie, takže na gólovú ranu priamo prispeje každých 80 minút. Pre 18-ročného sú to hráča priam neskutočné čísla.

Tréner Weiss sám hovorí, že mu dáva šance postupne a zdá sa to ako výborný plán. Čoskoro sa bude tešiť z prvého majstrovského titulu, na premiérovú sezónu vôbec nie zlý počin. Ako sám hovorí, chce ísť postupnými krokmi ďalej a dá sa očakávať, že ak bude jeho rast takto pokračovať, môže byť o ňom v budúcnosti počuť na svetovej scéne.

Filip Mielke

536 minút

V minulej sezóne dostal talentovaný stopér úvodné minúty v Niké lige, niečo odohral na jeseň, ale od jarnej časti sa zabýval v zostave trénera Skuhravého. Mielke okamžite ukázal, že kvalitu má už v tomto veku značnú a potenciál ešte vyšší. Okamžite si zvykol na tempo mužského futbalu, pričom hrá veľmi vyzreto.

V siedmich zápasoch jarnej časti bol v základnej zostave päťkrát. Nastupuje v mladom tíme, v ktorom má veľký priestor na napredovanie. Všimol si to už aj tréner Kentoš a nominoval ho do národného tímu do 21 rokov, tam debutoval ako osemnásťročný.

Šimon Faško

340 minút

Podbrezová má medzi sedmičkou najvyťažovanejších dorastencov najväčšie zastúpenie, až troch hráčov. Druhým je Šimon Faško, ktorý počas predošlého ročníka nastúpil na 646 minút, teraz je to o niečo menej. Na jeseň toľko neodohral, na jar je to iné a kouč Skuhravý mu znova dáva viacero príležitostí.

Nastúpil už do 21 duelov najvyššej súťaže, čo je spomedzi všetkých hráčov v dorasteneckom veku najviac. Síce čaká na premiérový zásah, ale v strede poľa zaujme skvelým prehľadom v hre a výbornými prihrávkami, a to aj smerom dopredu. Dvakrát sa však presadil v Slovenskom pohári. Len pred pár dňami pritom oslávil 18. narodeniny.

Samuel Hodúr

314 minút

Zlaté Moravce v tejto sezóne veľmi ťažko hľadajú nejaké pozitíva. Jedným z mála je vyrastajúci talentovaný Hodúr. Syn bývalého reprezentanta Ivana Hodúra na jeseň štyrikrát nastúpil v základnej zostave, počas jari dostáva o niečo menej šancí, ale stále je na dobrej ceste stať sa kvalitným profesionálom.

Nastupuje ako krídelník a dlhodobo na neho idú slová chvály. S futbalom začínal v Nitre, no neskôr sa presunul do neďalekého ViOn-u. Hodúr je silný v situáciách jeden na jedného, ale rovnako ako každý mladý hráč potrebuje nazbierať skúsenosti, ktoré ho posunú ďalej.

Patrik Dulay

270 minút

Dulay je druhým zástupcom ViOn-u v rebríčku. Počas aktuálneho ročníka nastúpil na šesť súbojov a pripísal si v nich dve asistencie. Pri Žitave rastie talentovaný futbalista, ktorý môže byť budúcnosťou tohto tímu, no dá sa očakávať, že ďalšie skúsenosti nazbiera v 2. lige.

Dulay navyše bojuje o záchranu na dvoch frontoch, pretože stále je oporou dorasteneckého tímu U19 v najvyššej súťaži, ktorý rovnako ako seniorské mužstvo bojuje o udržanie sa. Počas aktuálneho ročníka vsietil mladík zatiaľ šesť gólov.

Andy Masaryk

218 minút

Šikovný ofenzívny hráč má veľmi zaujímavý príbeh, pretože v lete 2022 nedostal profesionálnu zmluvu od Slovana Bratislava, a tak sa rozhodol prijať ponuku Podbrezovej, kde sa s mladými hráčmi pracuje na vysokej úrovni. Masaryk okamžite dostal šancu ukázať sa v "áčku", tú využil na jednotku.

Vo veku 17 rokov, 4 mesiace a 26 dní sa stal v septembri 2022 najmladším strelcom Podbrezovej v histórii najvyššej súťaže, rozhodol o cennom víťazstve na pôde Žiliny. Medzitým sa stal členom národného tímu do 19 rokov a po polroku na Pohroní zbiera ďalšie skúsenosti na najvyššej úrovni.

Emmanuel Uchegbu

192 minút

Jediný legionár v tomto rebríčku. Nigérijský útočník dostáva na jar od trénera Stolicu čoraz viac priestoru. Naskočil do každého z posledných šiestich zápasov a v posledných dvoch bol členom základnej zostavy. Skúsenosti zbiera postupne a je jasné, že potrebuje čas, aby si naplno zvykol na mužský futbal.

Trenčín ale verí nielen tomuto mladíkovi, no aj ďalším legionárom, ktorých má v tíme. Snaží sa im postupne dávať priestor, aby bola nadchádzajúca sezóna úspešnejšia. Uchegbu pritom v rodnej krajine hrával seniorské súťaže už ako 15-ročný. V dorasteneckej lige odohral necelých 600 minút, dvakrát skóroval.