Lipany po výbornom výkone prekvapivo vyhrali v Ružomberku. Ten sa trápil, ale je vo finále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Lipany po výbornom výkone prekvapivo vyhrali v Ružomberku. Ten sa trápil, ale je vo finále
Lipany sa rozlúčili s pohárovou súťažou výhrou.
Lipany sa rozlúčili s pohárovou súťažou výhrou.ŠK Odeva Lipany
Futbalisti MFK Ružomberok prehrali v odvetnom zápase semifinále Slovenského pohára proti Lipanom, ale postúpili do finále, ktoré sa uskutoční 1. mája v Košiciach. Súperom mužstva spod Čebraťa bude lepší z dvojice Podbrezová - Trnava.

Ružomberok - Lipany 0:1

/prvý zápas 5:0, postupuje Ružomberok/

Odveta bola vzhľadom na výsledok úvodného stretnutia iba formalitou. Tréner Smetana dal šancu aj hráčom, ktorí dostávajú menšiu minutáž. Na úvod to skúsili strelou z diaľky Chobot a hlavičkou po rohu Maslo, ale Šupka si v oboch situáciách dal pozor.

Favorit nepredvádzal najlepší výkon, na hráčoch bolo vidieť, že duel potrebujú hlavne odohrať. Napriek tomu mal veľkú šancu Chobot, avšak sám pred brankárom mieril tesne vedľa. Zakrátko ostal ten istý futbalista sám na päťke a po otočke mal gól na nohe, skvele reflexívne zareagoval Šupka.

Krátko pred prestávkou mohol hostí poslať do vedenia Vysočan, z mierneho uhla strieľal do pripraveného Ťapaja. Po zmene strán bol Domonkos osamotený na osi pokutového územia, opäť sa predviedol hosťujúci gólman. Lipany udreli v 69. minúte, keď Zsigmund pri rozohrávke ľahko stratil loptu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Dôrazný Tináth mu ju zobral, prihral do pokutového územia a Peter Vitovič svoj pokus usmernil k žrdi. V závere zahodili veľké šance Gerec a opäť aj Chobot. Ruža sa v ofenzíve trápila, zatiaľ čo účastník tretej najvyššej súťaže podal veľmi dobrý tímový výkon podporený kvalitnou prácou brankára Šupku.

Ružomberok bude v Košiciach bojovať o druhý pohárový titul. Ten premiérový prišiel v roku 2006 vo finále proti Spartaku. Ak hráči spod Čebraťa uspejú, tak oba ich úspechy bude deliť 18 rokov, čo by bol druhý najvyšší rozdiel v histórii. Momentálne sú na čele tejto štatistiky Trnavčania (1998 a 2019).

Lipany sa do semifinále pohárovej súťaže dostali ako historicky prvý tím z tretej najvyššej súťaže a spravili si skvelé meno v očiach celej futbalovej verejnosti. V odvete im chýbal brankár a kapitán Peter Bartoš, ktorý bol v úvodnom semifinále vylúčený.