Ancelotti sa sťažoval na kvalitu hracej plochy: Dúfam, že čoskoro nájdu riešenie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ancelotti sa sťažoval na kvalitu hracej plochy: Dúfam, že čoskoro nájdu riešenie

Skúseného lodivoda trápi vlastné ihrisko.
Skúseného lodivoda trápi vlastné ihrisko. TASR
Carlo Ancelotti (63) napodobnil mladšieho barcelonského kolegu Xaviho Hernándeza (43). Priznal, že trávnik na Santiago Bernabéu nie je v najlepšom stave. Mnohí hráči Realu Madrid i Celty Vigo tak strácali lopty, ktoré sa dali ľahko spracovať.

Pre talianskeho trénera je dôležité zlepšiť stav ihriska ešte pred semifinále Ligy majstrov proti Manchestru City. "Pracuje sa na tom a dúfam, že čoskoro nájdu riešenie, pretože hracia plocha sa musí zlepšiť," priznal.

Napriek tomu, že ide už o štvrtý trávnik, ktorý bol na Estadio Santiago Bernabéu položený, stále nedrží a na rôznych miestach sa dvíha. Zdá sa, že príčinou sú práce na štadióne. Kým sa tento problém vyrieši, Ancelotti musí lúštiť nejasnosti ohľadom tvorby zostavy. "Je to ťažké, ale našťastie máme silný tím a široký káder, ktorý mi umožňuje robiť rotácie v tomto veľmi náročnom období sezóny."

Jedným z hráčov, ktorí v drese Realu excelujú a sú už takmer pravidelnými členmi základnej zostavy, je Eduardo Camavinga. Dvadsaťročný Francúz vynikol nielen v strede poľa, ale aj ako ľavý obranca "Má mimoriadnu energiu a kvalitu s loptou. Je to komplexný hráč, môže hrať na akejkoľvek pozícii," chválil svojho zverenca.

Taliana teší aj značná priazeň podporovateľov. "Atmosféra nám veľmi pomáha a umožňuje podať stopercentný výkon. Hráči sú vďační fanúšikom, že nám vždy venujú toľko náklonnosti," vyjadril sa.