Vyzretý výkon Camavingu s Liverpoolom, ktorým si vypýtal miesto v zostave na El Clásico

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vyzretý výkon Camavingu s Liverpoolom, ktorým si vypýtal miesto v zostave na El Clásico
Camavinga je budúcnosťou Realu Madrid.
Camavinga je budúcnosťou Realu Madrid.Profimedia
Real Madrid počas týždňa zvládol proti Liverpoolu aj odvetu Ligy majstrov. Skúsene si stretnutie postrážil a nedovolil žiadne poľavenie. Pri zrelom výkone hral dôležitú úlohu mladík Eduardo Camavinga (20).

Od svojho príchodu z Rennes v lete 2021 síce stále nezískal pevné miesto v základnej zostave, ale dlhodobo dokáže rozhodovať stretnutia ako striedajúci hráč. Je priam až neuveriteľné, že to bol práve on, kto zmenil herný prejav tímu v záveroch už legendárnych zápasov predošlého ročníka Ligy majstrov proti PSG, Chelsea aj Manchestru City, v ktorých Real otáčal a zakaždým skoro zázračne prešiel postupne až do finále. Dal hre novú myšlienku, pohyb, vymyslel nečakanú prihrávku.

V strede poľa má veľkú konkurenciu v podobe Modriča s Kroosom, donedávna to bol aj Casemiro. Teraz na pozícii "šestky" primárne nastupuje Tchouameni, avšak Eduardo Camavinga jasne dokazuje, že dokáže zahrať na viacerých postoch a razom sa z neho stal doslova kľúčový futbalista.

Je skvelý na lopte, vie zachytávať prihrávky súperov, zapojiť sa do kombinácie či presne rozohrávať. Vo štvrtok známy španielsky denník Mundo Deportivo písal, že je viac ako pripravený na El Clásico. Na MS v Katare ho tréner Didier Deschamps použil na netradičnom poste - vľavo a dokonca v obrane. Pri absencii viacerých kľúčových hráčov mu túto pozíciu predložil takisto Carlo Ancelotti.

Mladík sa jej zhostil viac ako dobre. Jedinou jeho nevýhodou sú zatiaľ chýbajúce skúsenosti. To sa ukazuje aj v jednej zaujímavej štatistike, takmer v každom zápase dostane žltú kartu. Napriek tomu, že ostatných 99 % vecí spraví na jednotku s hviezdičkou.

Zaváhal však nedávno proti Espanyolu, čo Joselu využil na otvorenie skóre. Následne Real výsledok otočil a vyhral. "Má veľmi dobrú formu a využíva to v prospech tímu," chválil taliansky lodivod svojho zverenca. Okrem pozície krajného beka dostával pri zranení Tchouameniho šance takisto na "šestke" a rozhodne nesklamal. Tento post mu v stredovej trojici svedčí najviac. Odtiaľ započal gólovú akciu pri jedinom zásahu "bieleho baletu" v odvete proti Liverpoolu.

"Povedal som mu niekoľko malých detailov ako hrajú stopéri. V strede nechávajú priestor a tadiaľ sme aj skórovali," nechal sa počuť Benzema.

Francúz takmer aj sám skóroval. Ranu z diaľky vyrazil Alisson na brvno. Bola by to čerešnička na torte s názvom "skvelý výkon", ale takýchto príležitostí ešte bude mať veľa. Iba začína svoju kariéru, no ak sa nič nestane a bude pokračovať v nastolených výkonoch, bude z neho nepostrádateľný hráč Realu Madrid počas najbližšieho minimálne desaťročia.