Madridské derby víťaza nespoznalo, Real zachránil mladík Álvaro

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Madridské derby víťaza nespoznalo, Real zachránil mladík Álvaro

Aktualizované
Derby tentokrát bez víťaza.
Derby tentokrát bez víťaza.Flashscore
Futbalisti Realu a Atlética si v 23. kole španielskej La Ligy v madridskom derby po remíze 1:1 body rozdelili.

Real Madrid - Atlético Madrid 1:1 (0:0)

Gól: 78. Giménez - 85. Álvaro

ČK: 64. Correa

Marco Asensio sa postaral o prvú šancu v tomto stretnutí. Počas deviatej minúty strieľal z diaľky, lopta zaplávala a Oblak mal čo robiť, aby ju dokázal na dvakrát chytiť. Vzápätí potiahol akciu Éder Militao a poslal nebezpečný center, na ktorý si nabehol Karim Benzema, no nemieril presne. Tvrdú strelu vyslal Vinícius, obetavo sa jej hlavou postavil Savič.

Carrasco takmer nachytal Courtoisa strelou priamo z rohového kopu, tá sa odrazila od obrancu Giméneza mimo dosah ďalších hráčov Atlética. V ďalšom priebehu úvodného dejstva si tímy dávali vzadu veľký pozor a preto príležitosti nepribúdali. Do kabín išli mužstvá za nerozhodného stavu 0:0.

Real Madrid vstúpil aktívne do druhého polčasu. Valverde strieľal prudko z mierneho uhlu, ale nepresne. Po hodine hry takmer udrel na druhej strane Griezmann, pokus po trávniku smeroval iba o centimetre vedľa priestoru troch žrdí, rovnako ako ďalšia rana spomínaného Valverdeho z voleja.

Stretnutie z pohľadu štatistík.
Stretnutie z pohľadu štatistík.Flashscore

Veľmi dôležitý moment prišiel v 64. minúte. Striedajúci Ángel Correa emočne nezvládol súboj s Rüdigerom, ktorého jasne udrel lakťom do hrude a hlavný arbiter mu okamžite udelil červenú kartu. Napriek oslabeniu dokázalo Atlético streliť gól. Po centri Griezmanna z priameho kopu hlavičkoval José María Giménez, ktorého pokus sa od žrde odrazil do siete - 0:1.

Vyrovnať chcel Tchouameni, prudká strela z diaľky bola nepríjemná, Oblak na ňu videl a vyrazil ju, rovnako aj následný pokus Camavingu cez jedného z obrancov. Po rohovom kope však Real udrel a postaral sa o to mladučký 18-ročný striedajúci krídelník Álvaro Rodríguez - 1:1. Na päťke vyskočil najvyššie a rovnako od žrde dostal loptu za čiaru.

Uruguajský futbalista sa stal najmladším strelcom "El derby Madrileňo" v 21. storočí. Stretnutie skončilo remízou, čo znamená, že Real stráca na Barcelonu z druhého miesta sedem bodov, ale tá má nedeľný duel k dobru. Atlético je štvrté.