Sedem otáznikov Realu Madrid. Ako vyzerá budúcnosť Benzemu, Kroosa či Modriča?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sedem otáznikov Realu Madrid. Ako vyzerá budúcnosť Benzemu, Kroosa či Modriča?

Ako dlho ešte bude fanúšikov baviť Toni Kroos?
Ako dlho ešte bude fanúšikov baviť Toni Kroos?TASR
Real Madrid musí riešiť situáciu až siedmich hráčov, ktorým po aktuálnej sezóne končia zmluvy.

Očakáva sa, že Karim Benzema sa dohodne na pokračovaní spolupráce. Hviezdny kapitán "bieleho baletu" v tomto ročníku nedokázal nadviazať na predošlú veľmi úspešnú sezónu, počas ktorej bol ústrednou postavou pri víťazstvách v Lige majstrov aj La Lige, pričom sám získal Zlatú loptu. Často ho sužujú zranenia. Ich vinou zmeškal majstrovstvá sveta.

Napriek tomu je v aktuálnej situácii nesmierne dôležitým členom ofenzívy, no "Los Blancos" sa v lete budú pozerať po ďalšom útočníkovi, nakoľko Francúz aktuálne konkurenciu nemá. Nie je ňou ani nevýrazný Mariano. Tomu tréner Carlo Ancelotti neverí a sám hráč niekoľkokrát zablokoval prestup či hosťovanie.

V Madride nehrá prakticky vôbec, no poberá plat cez päť miliónov eur. V skratke by sa dalo povedať, že mu to vyhovuje. Nechce poľaviť z platových nárokov, takže málokto má o futbalistu z Dominikánskej republiky záujem. Real už dlhšie iba čaká, kedy mu skončí zmluva. Pritom sa na Santiago Bernábeu vrátil v roku 2018 po osemnásťgólovej sezóne v Lyone.

Viac svetla je v prípade Daniho Ceballosa. Záložník po príchode z Betisu neoslnil, niekoľkokrát aj hosťoval a v kádri sa držal skôr ako poistka v prípade zranení. Odísť mal už v lete, ostal a spravil veľmi dobre. V nabitom programe dostáva čoraz viac šancí a hrá naozaj výborne. Rýchlo si ho obľúbili aj fanúšikovia, pretože na ihrisku necháva srdce.

Španielske médiá prišli so zaručenými informáciami, že španielsky futbalista sa už dohodol na novej štvorročnej zmluve. Napriek tomu bude mať naďalej silnú konkurenciu. Hlavne, ak v lete príde Jude Bellingham.

Na druhej strane je otázna budúcnosť dvoch legiend. Toni Kroos aj Luka Modrič už nie sú najmladší. Prípad nemeckého majstra sveta z roku 2014 je celkom zamotaný. Všetko záleží na samotnom futbalistovi, ktorý sa už skôr vyjadril, že kariéru ukončí ako hráč Realu Madrid. Mimochodom, niečo také naposledy spravil Zinedine Zidane v roku 2006.

Kroos stále dokáže hrať na vysokej úrovni, no nie je tajomstvom, že Nemci sa s vrcholovou scénou často rozlúčia v skoršom veku a nad tým uvažuje aj jeden z najlepších hráčov svojej generácie. Napríklad obranca Philipp Lahm ukončil kariéru už ako 33-ročný.

Modrič pred rokom predĺžil zmluvu na túto sezónu. Vzhľadom na to, že má už 37 rokov, sa nedá čakať žiadny dlhoročný kontrakt. Čím ďalej, tým viac sa hovorí o tom, že by mal v Reale ostať, ale nie ako istý člen základnej zostavy, ako tomu bolo doteraz. Častejšie by mohol naskakovať z lavičky a hlavne by plnil pozíciu akéhosi mentora pre talentovanú zálohu.

Madridský veľkoklub má totiž v tíme dosť futbalistov do stredu. Federico Valverde, Aurelien Tchouaméni a Eduardo Camavinga predstavujú budúcnosť. K tomu sa ešte v lete možno bude môcť pripočítať spomínaný Bellingham. Angličan je hlavným prestupovým cieľom klubu. To nie je žiadne tajomstvo.

Šiestym hráčom, ktorému končí zmluva, je Marco Asensio. Nikdy nedokázal naplno preukázať svoj potenciál. Základná zostava nebola jeho miestom. Šikovný krídelník má síce fantastickú kopaciu techniku a dokáže strieľať výstavné góly, ale to je všetko. V januári ho chcelo získať PSG. Zdá sa však, že napriek polemikám by mohol predĺžiť spoluprácu. Dokonca aj so zvýšením platu, čo by nebol veľmi logický ťah Realu.

Posledným do partie je obranca Nacho Fernández. Veľký defenzívny univerzál je v Reale celý život. Prešiel si celou akadémiou a dostal sa až do áčka. Nikdy nebol hráčom pre základ, vždy plnil pozíciu náhradníka, ale takého, ktorý nesťažoval na herný čas ani plat. Skúsený bek je synonymum spoľahlivosti.

Vždy, keď bolo treba zastúpiť zranené či vykartované hviezdy, bol tam a hral skvele. Aj vo veľkých zápasoch. Dlhoročne patrí medzi kapitánov, momentálne je druhým po Benzemovi. Oslávil však už svoje 33. narodeniny a aktuálna sezóna mu nevychádza podľa predstáv. Teraz by bol ideálny čas na zmenu dresu.

Zatiaľ to odmietal, pritom mal ponuky zo solídnych adries, kde by hrával pravidelne ako napríklad Valencia, Neapol alebo AS Rím. Päťkrát vyhral Ligu majstrov, tri razy La Ligu a štartoval aj na MS 2018. Proti Portugalsku dal svoj jediný reprezentačný gól. Celkovo je defenzíva niečo, čo bude musieť Real Madrid riešiť už v lete.