Ancelotti chce v Reale zostať do konca života. Na Camp Nou bude hrať útočne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ancelotti chce v Reale zostať do konca života. Na Camp Nou bude hrať útočne
Ancelotti na tlačovej konferencii pred zápasom nedeľným El Clásico.
Ancelotti na tlačovej konferencii pred zápasom nedeľným El Clásico.Profimedia
Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti (63) pred nedeľňajším El Clásicom na tlačovej konferencii povedal, že jeho tím bude hrať útočne, aby znížil deväťbodovú stratu na najväčšieho rivala. Zároveň vyzdvihol pevnú defenzívu Kataláncov.

Čo musia urobiť, aby na Spotify Camp Nou vyhrali

"Musíme si užiť tento moment tak, že budeme v zápase protagonistom. To je vždy najdôležitejšie. Je potrebné, aby sme do Barcelony prišli pripravení a hrali lepšie než naposledy. Vyhrať môžete len vtedy, keď zo seba vydáte to najlepšie v každom aspekte. Týka sa to individuálneho i kolektívneho výkonu v obrane a útoku."

Pokračovanie na lavičke Realu Madrid aj v budúcej sezóne

"Rozhodnutie, ktoré musí urobiť klub, nie ja. Viackrát som povedal, že by som v tomto klube zostal do konca svojho života, ale to nie je možné. Vedenie sa rozhodne na konci sezóny. Chcem zostať. Dúfam, že to tak bude. Ale to, ako sa klub rozhodne, nie je teraz pre mňa dôležité. Užívam si každý jeden deň. Ak ma klub chce mať posledné tri mesiace, užijem si ich. A keď ma budú chcieť na tri roky, potom si to rovnako budem užívať. Je jasné, že sa Realu nakoniec poďakujem za život, ktorý mi doprial."

Keď tréner nevyhrá v Madride titul, musí odísť

"Písané pravidlá sa menia. Rovnako aj tie nepísané. Som presvedčený, že v tejto sezóne niečo vyhráme. Tým by som túto tému ukončil."

Ktorý titul môžu podľa neho vyhrať

"Štatistiky hovoria, že sme v nevýhode v Copa del Rey i La Lige. Nemáme ale nevýhodu v Lige majstrov. V nedeľu môžeme znížiť ligový rozdiel a na to sa sústredíme."

O tom, či sa La Liga pre Real skončí, ak neporazí Barcelonu

"Neviem, pretože na to nemyslíme. Pozeráme sa na to, aby sme v nedeľu vyhrali. Čo sa stane, keď nevyhráme, uvidíme po tom, keď k tomu príde. Myslíme iba na víťazstvo."

Pochybnosti o Kroosovi a Modričovi

"Prekvapuje ma, že ľudia o nich pochybujú, pretože sú stále najlepší."

O tom, či očakáva, že Barça bude rovnako defenzívna ako v Copa del Rey

"Ťažko povedať, aký duel nás čaká, pretože každý má vlastný príbeh. Pravdou je, že v pohári veľa bránili. Teraz to môže byť iné. Je to otázne, čo sa stane. Ak sa nám alebo im podarí skórovať skôr, môže to dopadnúť všelijako."

Možnosť riskovať a byť ofenzívnejší, pretože jediné, čo sa počíta, je víťazstvo

"Budeme hrať ofenzívne, ale bez riskovania."

Pragmatickejšia Barça v štýle Realu Madrid

"Viac ako pragmatickosť vidím v defenzíve veľmi pevný tím, ktorý v ofenzíve strelil veľmi málo gólov. Dôležité je kolektívne nasadenie, ktoré im umožňuje vyhrávať zápasy, keď sa trápia o niečo viac ako zvyčajne."

Viníciusov súboj s Araújom a plán, ako mu zabrániť v strate koncentrácie

"V ostatných stretnutiach mal problémy, áno. Na druhej strane, Vinícius je vždy Vinícius. Jeho pohyblivosť mu môže pomôcť vyťažiť v nedeľu zo seba to najlepšie. Uvažujem aj o tom, že ho postavím na pravé krídlo. Uvidíme, pretože môže hrať aj tam."

Benzemov stav

"Benzema je v poriadku a bude hrať."

O tom, či vidí Barçu ako myš alebo mačku

"Musíme sa na Barçu pozerať ako na mačku a nie myš. Ak by sme ich vnímali ako myš, vyzeralo by to, že tam ideme na večierok a to nie je pravda. Je to dôležité stretnutie. Musíme bojovať až do konca. Byť odhodlaní, silní. Dostať zo seba to najlepšie. Pred každým výkopom mám miernu obavu. Pár hodín pred je to pre mňa najkomplikovanejšie."

Camavinga ako náhrada za Casemira v "bermudskom trojuholníku"

"Eduardo si počína dobre. Rovnako ako Tchouaméni v prvej časti sezóny. Obaja pozitívne nahradili legendu a fantastického hráča, ktorý bol roky najlepší na svojom poste. Real Madrid sa s nimi dvoma nemusí obávať budúcnosti."

Ako vidí formu svojho tímu

"Od 22. januára až doteraz si mužstvo počínalo výborne. Potvrdzujú to fyzické a technické čísla. Nachádzame sa v dobrom momente aj po mentálnej stránke. Sme veľmi motivovaní a tešíme sa na to, čo sa môže stať v nasledujúcich troch mesiacoch. Tím sa zlepšil po technickej i taktickej stránke. Vzadu je pevnejší a vpredu efektívnejší až na niekoľko duelov, ktoré nám nevyšli."