Atlético nevyužilo šancu dostať sa na čelo tabuľky. Súper vyhral zaslúžene, tvrdí Simeone

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Atlético nevyužilo šancu dostať sa na čelo tabuľky. Súper vyhral zaslúžene, tvrdí Simeone

Simeone uznal kvality súpera.
Simeone uznal kvality súpera.Profimedia
Futbalisti Atlética Madrid premrhali šancu dostať sa na čelo španielskej La Ligy. "Los Colchoneros" prekvapujúco zakopli v piatkovom zápase 12. kola na pôde nováčika z Las Palmas (1:2). Tréner hostí Diego Simeone (53) po stretnutí uviedol, že išlo o zaslúžené víťazstvo.

Madridčania si pred neúspechom na Kanárskych ostrovoch pripísali šesť ligových triumfov za sebou. Zápas sa mohol vyvíjať inak, keby v 23. minúte zakončil presnejšie svoj únik Rodrigo Riquelme. Hostia vyslali v polčase na bránu súpera ešte dva pokusy, ktoré neohrozili brankára Alvara Vallesa.

Atlético krátko po zmene strán stratilo koncentráciu, z čoho pramenil úvodný gól duelu. Zdalo sa, že lopta hráčom Las Palmas ušla za postrannú čiaru, čo hostia signalizovali a na malý moment prestali hrať. Chvíľkové zaváhanie využil Kirian Rodríguez, ktorý poslal Kanárčanov do vedenia. "Nedovolili nám hrať, sťažili nám vyviesť loptu, boli veľmi dobrí," citovala brankára Jana Oblaka agentúra AFP.

Po hodine hry sa snažil tréner Diego Simeone zvrátiť vývoj zápasu zaujímavým rozhodnutím, keď z hry stiahol francúzskeho útočníka Antoinea Griezmanna a na jeho miesto poslal Angela Correu.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

"Chceli sme nasadiť sviežich hráčov a skúsiť, či dokážeme reagovať a otočiť zápas," povedal 53-ročný argentínsky kouč. Želaný efekt to však jeho mužstvu neprinieslo a Las Palmas udrelo druhýkrát v 75. minúte, keď zlú rozohrávku Maria Hermosa potrestal strelou k bližšej žrdi Benito Ramírez. Simeone, ktorého tím v utorok hostí v Lige majstrov Celtic Glasgow, pochválil výkon Las Palmas: "Súper hral dobre a zaslúžil si vyhrať."

Madridský celok ešte dokázal v 83. minúte znížiť zásluhou Álvara Moratu a v závere mohol španielsky kanonier aj vyrovnať, no v ťažkej pozícii trafil iba do brvna. Vďaka tomu sa Las Palmas tešilo zo štvrtého víťazstva v uplynulých piatich ligových dueloch. Mužstvo z Kanárskych ostrovov definitívne zabudlo na nevydarený štart sezóny, keď z ôsmych zápasov bodovalo naplno iba raz.

Stredopoliar Kirian Rodríguez po cennom víťazstve uviedol, že Las Palmas patrí do najvyššej španielskej súťaže: "Všetci sú hrdinovia, aj fanúšikovia. Pozrite na atmosféru, pozrite na túžbu, ktorú sme mali v tomto zápase. Ukázali sme, že náš tím môže hrať La Ligu. Práve postup vám umožňuje hrať stretnutia takéhoto kalibru."

Atlético zostalo na 3. mieste, o tri body za druhou Gironou a konkurenčným Realom, ktorý je o skóre na čele tabuľky. Na chrbát klubu z Wanda Metropolitano dýcha obhajca titulu z Barcelony, "blaugranas" strácajú bod.