Atlético padlo, Las Palmas doma dokázalo zlomiť hrôzostrašnú bilanciu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Atlético padlo, Las Palmas doma dokázalo zlomiť hrôzostrašnú bilanciu

Na ihrisku sa bojovalo o každý centimeter.
Na ihrisku sa bojovalo o každý centimeter.Profimedia
Predohrávka 12. kola najvyššej španielskej súťaže priniesla prekvapenie v podobe víťazstva Las Palmas nad Atléticom Madrid. Hostia tak nevyužili šancu posunúť sa na prvé miesto tabuľky.

Las Palmas - Atlético Madrid 2:0

Atlético malo pred týmto zápasom s domácimi zaujímavú bilanciu. S miestnym klubom totiž stratilo v lige body naposledy v roku 1987. Zverenci Diega Simeoneho navyše ťahali v súťaži šesťzápasovú víťaznú sériu. Veľmi sympatický výkon outsidera z Kanárskych ostrovov dostal gólovú príchuť v 51. minúte zásluhou Kiriana Rodrígueza. Nováčik súťaže dokonca pridal zásluhou Benita Ramíreza päťnásť minút pred koncom riadneho hracieho času druhý zásah, ktorý sa ukázal ako rozhodujúci.

Ofenzíva hostí sa zmohla len na kontaktný gól a po prvýkrát od polovice septembra zaznamenala v ligovom dueli menej ako dva zásahy. Domáci sa tak ziskom troch bodov dostali tesne za priečky zaručujúce európske poháre. Las Palmas bude chcieť na prekvapivý triumf nadviazať 11. novembra, keď sa predstaví na trávniku Osasuny. Atlético privíta o deň neskôr Villarreal.

Tabuľka La Ligy po prvom zápase 12. kola.
Tabuľka La Ligy po prvom zápase 12. kola.Flashscore