Ramos takmer skóroval proti Realu Madrid, favorit stratil body. Griezmann strelil hetrik

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ramos takmer skóroval proti Realu Madrid, favorit stratil body. Griezmann strelil hetrik

Aktualizované
Ramos bývalým spoluhráčom nič nedaroval.
Ramos bývalým spoluhráčom nič nedaroval.TASR
Futbalisti Realu Sociedad vyhrali v zápase 10. kola španielskej La Ligy proti Malorke tesne 1:0. V piatkovej predohrávke sa tešili hráči Osasuny. Real Madrid ostáva na čele, ale v Seville iba remizoval. Z výhry sa tešil jeho mestský rival Atlético.

Osasuna - Granada 2:0

Hrdinom piatkovej predohrávky sa stal chorvátsky útočník Budimir, ktorý strelil oba góly zápasu, čím potvrdil slušnú formu, nakoľko má na konte už štyri ligové a päť súťažných presných zásahov. Osasuna si obhájila postavenie v strede tabuľky, zatiaľ čo trápenie Granady pokračuje. Na predposlednom mieste má iba šesť bodov a momentálne už disponuje najhoršou defenzívou v súťaži, inkasovala 25 gólov. O jeden viac ako posledná Almería.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Real Sociedad -  Malorka 1:0

Slovenský obranca Martin Valjent opäť začal v základnej zostave Malorky, jeho krajan Dominik Greif bol iba na lavičke. Po stretnutí však bol spokojnejší Real Sociedad, ktorý v tejto sezóne prehral len dvakrát, proti madridským gigantom Realu a Atléticu. Baskický tím vyhral piaty ligový zápas sezóny a posunul sa na piate miesto.

O jediný gól sa postaral záložník Méndez, pre ktorého to bol štvrtý zásah v ročníku, zároveň má rovnaký počet súťažných asistencií. Asistoval mu Kubo. Japonskému mladíkovi takisto sezóna vychádza, v La Lige sa pričinil už o sedem zásahov (5+2). Malorka zatiaľ zvíťazila len raz, aktuálne ťahá sériu piatich duelov bez trojbodového úspechu. Trikrát remizovala a dva razy prehrala. V tabuľke je tesne nad zónou zostupu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Getafe - Real Betis 1:1

Vzhľadom na štatistiky smerovalo všetko k nerozhodnému výsledku. Už v úvodnej minúte strelil svoj druhý ligový gól v treťom zápase Marc Roca, ale zakrátko vyrovnal domáci Borja Mayoral a skóre sa nezmenilo. Odchovanec Realu Madrid sa presadil piaty raz. Getafe ostalo na dvanástom mieste, remizovalo štvrtý raz po sebe. Betis je siedmy. Zaznamenal už svoju štvrtú remízu z ostatných piatich duelov.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Sevilla - Real Madrid 1:1

Real Madrid začal dobre, ale hneď dva góly mu neboli uznané. Najskôr Valverdeho pre ofsajd Bellinghama a potom zásah spomínaného Angličana, keďže arbiter skôr prerušil hru, čo pre hluk na štadióne nebolo počuť. Sevilla sa dostala do zápasu a šance sa rodili na oboch stranách. Zaujímavý zápas hral Sergio Ramos, ktorý nastúpil proti Realu Madrid tretí raz v kariére, ale prvýkrát, odkedy ho opustil.

Predošlé dva štarty boli ešte za Sevillu pred jeho prestupom do hlavného mesta. Bolo vidieť, že chce na ihrisku nechať všetko, niekoľkokrát sa dostal do potyčky s Rudigerom, ale napríklad z čiary odkopával loptu po priamom kope. Na opačnej strane sa o niečo podobné postaral Carvajal.

Domáci sa v 75. minúte dostali do vedenia, keďže prudký center z krídla si nešťastne zrazil do vlastnej siete obranca David Alaba. Prešli však len tri minúty a Real dokázal vyrovnať. Kapitán Dani Carvajal hlavou usmernil pas Kroosa z priameho kopu do siete. Práve Ramos mohol vrátiť vedenie andalúzskemu celku, ale jeho skvelá hlavička do vinkla skončila exkluzívnym zákrokom Kepu. Pri druhej šanci skúseného obrancu išla lopta nad.

"Biely balet" po remíze ostáva na čele tabuľky, kde má 25 bodov, ale v nedeľu sa na neho môže dotiahnuť Girona, ktorá hrá proti poslednej Almeríi. Barcelona má 21 bodov, predstaví sa proti Bilbau.

Duel však poznačil aj negatívny moment, keďže Sevilla vykázala zo štadióna fanúšika a podala voči nemu sťažnosť na políciu. Priaznivec údajne prejavil rasistické správanie. "Odsudzujeme akékoľvek xenofóbne a rasistické správanie, dokonca aj ojedinelý prípad, ako je tento. Budeme spolupracovať s úradmi na odstránení týchto postojov," citovala z vyhlásenia klubu agentúra AP. Terčom rasizmu sa v La Lige už niekoľkokrát stal brazílsky útočník Vinícius.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Celta Vigo - Atlético Madrid 0:3

Stretnutie výrazne ovplyvnila 25. minúta a červená karta pre domáceho brankára Villara, ktorému vypadla lopta z rukavíc a okamžite fauloval Moratu. Do hry tak musel prísť Guaita. Ten nedokázal zabrániť gólovej rane Antoineho Griezmanna z pokutového kopu. Domáci napriek podčísleniu zbrane nezložili, mohli aj vyrovnať, nakoľko Bamba mieril do brvna. Francúzsky kanonier hostí však pridal druhý aj tretí gól, dokonal hetrik a rozhodol o výhre favorita.

Presadil sa v ostatných troch súťažných dueloch na klubovej úrovni a počas uplynulých šiestich skóroval až sedemkrát. Celkovo má na konte aj práve sedem ligových, viac ich v La Lige zaznamenal iba Bellingham (8). Atlético je v tabuľke už na druhom mieste, no v nedeľu ho môžu preskočiť Girona aj Barcelona.

Priebežná tabuľka La Ligy.
Priebežná tabuľka La Ligy.Flashscore