Barcelona pripravuje plán pre rok 2024, hľadá niekoľko nových posíl

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona pripravuje plán pre rok 2024, hľadá niekoľko nových posíl

Barcelona musí šetriť.
Barcelona musí šetriť.AFP
Fanúšikovia FC Barcelona by nemali mať v zimnom prestupovom období veľké očakávania. Vedenie katalánskeho celku údajne privedie iba jedného hráča - osemnásťročného Vitora Roqueho. Brazílčan sa však pripojí k tímu len v prípade, ak budú jeho platové požiadavky v súlade s platovými nákladmi klubu.

Odborníci tvrdia, že letné obchody treba začať pripravovať už v januári. Barcelona, ktorá, ako sa zdá, znovu objavuje svoju pôsobivú, atraktívnu a zohratú verziu, už teraz pripravuje plán na letné prestupové obdobie.

Ak nedôjde k mimoriadnej situácii, vedenie "Barcy" plánuje v zime doplniť ofenzívu len o Vitora Roqueho. Hráč príde do Barcelony, ak oňho Xavi požiada. Vzhľadom na Lewandowského vek a kondíciu zostáva trénerskému štábu v kádri len jeden útočník. 

Ferran Torres hrá napriek dobrým výkonom bližšie k postrannej čiare. Momentálne zranený Raphinha nie je na pozíciu stredného útočníka príliš vhodný. João Félix, ktorý si po skvelom začiatku výrazne zvýšil sebavedomie, je tvorca hry, navyše v klube len hosťuje. Keďže je sezóna dlhá, zatiaľ sa nedá odhadnúť, či v Barcelone ostane aj v budúcej. Napriek všetkému, vedenie vyjadrilo túžbu zazmluvniť si jeho služby nastálo.

Katalánci majú niekoľko pozícií, ktoré potrebujú posilniť. Prioritou sú krajní obrancovia. Čo sa týka pravej strany, Cancelo je takisto iba na hosťovaní a Sergi Roberto je čoraz bližšie k odchodu. V prípade Portugalčana taktiež, podľa posledných informácií, urobí športová časť klubu všetko, aby v tíme zotrval aj po skončení výpožičky. Na ľavej strane je po zranení Baldého osamotený Marcos Alonso.

Okrem krídelných priestorov potrebuje Xaviho projekt aj určité úpravy v strede poľa, ktorý bez Busquetsa trpí nedostatkom rozdeľovania lôpt a kouč by ho chcel upraviť. Trénerský štáb túži po Martinovi Zubimendim. V kuloároch sa hovorí o tom, že Joshua Kimmich chce opustiť Bayern Mníchov. Prestup do Barcelony vraj vidia v Nemecku ako reálnu možnosť, hoci katalánsky celok je limitovaný finančnými problémami a rôznymi obmedzeniami.