Barcelona sa vyjadrila k Messiho prestupu: Chce byť v lige s menšími nárokmi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona sa vyjadrila k Messiho prestupu: Chce byť v lige s menšími nárokmi

Lionel Messi strávil väčšinu života s katalánskym klubom.
Lionel Messi strávil väčšinu života s katalánskym klubom.Reuters
Barcelona zaželala Lionelovi Messimu (35) veľa šťastia po tom, čo argentínsky velikán v stredu vyjadril túžbu pripojiť sa k Interu Miami v Major League Soccer, napriek tomu, že dostal "návrh" na návrat do svojho bývalého klubu.

Barcelona vo svojom vyhlásení uviedla, že Messiho otec a agent v pondelok informoval klub o jeho rozhodnutí prestúpiť do USA k účastníkovi MLS Interu Miami namiesto návratu do Španielska.

"Prezident Barcelony Joan Laporta pochopil a rešpektoval Messiho rozhodnutie, že chce súťažiť v lige s menšími nárokmi, ďalej od svetiel reflektorov a tlaku, ktorému bol v posledných rokoch vystavený," uviedol katalánsky veľkoklub a dodal, že Laporta a Jorge Messi sa dohodli, že budú spolupracovať pri presadzovaní náležitej pocty od fanúšikov na jeho počesť.

Messi bol spájaný s odchodom do Saudskej Arábie, ako aj s návratom do Barcelony po tom, čo cez víkend odohral svoj posledný zápas za Paríž Saint-Germain. Španielski majstri však mali zviazané ruky pre pravidlá finančnej fair play v La Lige.

"Ak by to v Barcelone nevyšlo, chcel som opustiť Európu, dostať sa z centra pozornosti a viac myslieť na svoju rodinu. Nechcel som nechať svoju budúcnosť v rukách iných. Tešil som sa, že sa vrátim, ale nakoniec sa to nestalo," uviedla hrajúca legenda Argentíny.