Barcelona stále verí, že získa titul. Nevzdáme sa, kým liga neskončí, hovorí Raphinha

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona stále verí, že získa titul. Nevzdáme sa, kým liga neskončí, hovorí Raphinha
Barcelona sa momentálne nachádza vo veľmi dobrej forme.
Barcelona sa momentálne nachádza vo veľmi dobrej forme.Reuters
Brazílsky futbalista Raphinha (27) rozhodol svojím gólom o treťom ligovom triumfe Barcelony za sebou. Katalánci zdolali v sobotnom stretnutí 30. kola španielskej La Ligy Las Palmas 1:0 a v tabuľke si poistili druhé miesto.

Barcelona - Las Palmas 1:0

Na vedúci Real Madrid, ktorý v nedeľu čakal duel s Bilbaom, strácali priebežne päť bodov. "Trojbodový zisk je pre nás mimoriadne dôležitý. Budeme bojovať až do konca a nevzdáme sa, kým sa liga neskončí," zhodnotil Raphinha šance obhajcu titulu predbehnúť Real.

Barcelona mohla otvoriť skóre už v 19. minúte prvého polčasu. Lopta mierila na Roberta Lewandowského, ktorý prihral Raphinhovi. Tomu sa síce podarilo prestreliť Alvara Vallesa, gól napokon hlavný rozhodca po konzultácii s VAR neuznal pre ofsajdové postavenie zakončujúceho hráča.

Valles následne vybehol zo svojho priestoru a fyzicky atakoval brazílskeho krídelníka. Za svoj faul si v 24. minúte vyslúžil červenú kartu. Veľkú šancu mal v 35. minúte Lewandowski, ktorý trafil brvno.

V 59. minúte striedajúci Joao Felix poslal center do šestnástky na Raphinhu, ktorý zakončil hlavou do ľavého horného rohu a otvoril skóre duelu. Domáci hráči mali v stretnutí ešte jednu veľkú príležitosť. V polovici druhého dejstva Jules Kounde poslal pred bránu prihrávku na voľného Felixa, ktorý trafil iba brvno.

V 88. minúte mal šancu vyrovnať Alberto Moleiro, jeho strela však skončila v bočnej sieti. "Dnes sme si splnili povinnú domácu úlohu a získali sme potrebné tri body, aby sme sa udržali v boji o obhajobu titulu," povedal tréner domácich Xavi Hernandez, ktorý sledoval zápas z tribúny.

Odpykáva si totiž dvojzápasový dištanc pre protesty proti rozhodnutiam rozhodcu. Xavi už dávnejšie uviedol, že na lavičke katalánskeho klubu nebude v novej sezóne pokračovať. Barcelona sa však pozdvihla a triumfovala už jedenásť zápasoch v rade vo všetkých súťažiach.

Valencia - Malorka 0:0

Futbalisti Malorky remizovali v sobotu vo Valencii 0:0. Slovenský brankár v službách hostí Dominik Greif vychytal čisté konto vo svojom úvodnom ligovom vystúpení v sezóne. Domáci sa dostali k 14 streleckým pokusom, z ktorých päť smerovalo na Greifa. Jeho krajan Martin Valjent chýbal pre zranenie.

Klub z Baleárskych ostrovov má na konte 31 bodov a figuruje priebežne na 15. mieste so šesťbodovým náskokom na pásmo zostupu. Pre Greifa to bol celkovo tretí štart v najvyššej španielskej súťaži a prvý v bráne RCD od 27. februára, keď mužstvu pomohol k triumfu nad Realom Sociedad 2:1 po rozstrele v semifinále Copa Del Rey.