Barca využila presilovku k trom bodom. Greif s čistým kontom a oslávenec Ramos rozhodol

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barca využila presilovku k trom bodom. Greif s čistým kontom a oslávenec Ramos rozhodol

Aktualizované
Sergio Ramos rozhodol o výhre proti Getafe.
Sergio Ramos rozhodol o výhre proti Getafe.AFP
Futbalisti Sevilly vyhrali v úvodnom sobotnom zápase španielskej La Ligy na ihrisku Getafe a v tabuľke poskočili na štrnáste miesto. Malorka v bráne s Dominikom Greifom (26) remizovala na pôde Valencie. Večerný program uzavreli Katalánci, ktorí doma zdolali Las Palmas.

Getafe - Sevilla 0:1

Skúsený obranca Sergio Ramos oslavoval v sobotu svoje 38. narodeniny, ale ukázal, že stále je výborným hráčom. Práve on jediným gólom stretnutia rozhodol o výhre Sevilly na pôde Getafe. Navyše sieť napol aj druhý raz, no pre ofsajd nakoniec VAR tento zásah neuznal.

Pre španielskeho futbalistu to bol už siedmy gól vo všetkých súťažiach počas tejto sezóny. V tomto ohľade ide o jeho tretí najlepší ročník. Sevilla poskočila v tabuľke na štrnáste miesto a pred zónou zostupu má náskok už siedmich bodov. Getafe ostáva priebežne desiate.

Valencia - Malorka 0:0

Slovenský obranca Martin Valjent nemohol zasiahnuť do zápasu pre zdravotné problémy, ale jeho krajan Dominik Greif dostal priestor v bráne. Na úrovni La Ligy nastúpil prvý raz v sezóne a za ostatné tri ročníky len tretí raz. Počas tejto sezóny však odchytal šesť stretnutí v Copa del Rey a Malorke výrazne pomohol postúpiť do finále.

Greif podal veľmi dobrý výkon, čelil piatim strelám na bránu, pričom každú chytil a udržal si čisté konto. Podľa hodnotenie Flashscore mal najvyššiu známku zo všetkých hráčov na ihrisku, rovnakú získal ešte domáci záložník Pepelu.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Barcelona - Las Palmas 1:0

Zverenci Xaviho Hernándeza zvíťazili vo svojom azyle s Las Palmas a natiahli proti tomuto súperovi sériu bez prehry už na 16 stretnutí (11-5-0). Proti žiadnemu inému celku neťahá Barcelona dlhšiu šnúru. Kľúčový moment duelu sa odohral v polovici prvého dejstva, keď sa predčasne pod sprchy porúčal brankár Valles. Mimo pokutové územia sfauloval Raphinhu. 

Práve brazílsky futbalista rozhodol o troch bodoch pre svoj celom. Po siedmy raz otváral skóre v drese Blaugranas. Iba Robert Lewandowski sa zapísal do listiny strelcov ako prvý viackrát - desať - od začiatku ročníka 22/23. 

Ďalší zápas:

Almería - Osasuna 0:3