Tudor pri premiére uspel proti Juventusu. Neapol s trojgólovou fackou od Atalanty

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tudor pri premiére uspel proti Juventusu. Neapol s trojgólovou fackou od Atalanty
Aktualizované
Stanislav Lobotka na trávniku nechýbal, ale ani on nedokázal zabrániť trojgólovej prehre svojho tímu.
Stanislav Lobotka na trávniku nechýbal, ale ani on nedokázal zabrániť trojgólovej prehre svojho tímu.AFP
Po medzinárodnej pauze sa do akcie vrátila cez víkend talianska Serie A so svojím 30. kolom. V otváracom vystúpení prehral Neapol na svojom trávniku rozdielom triedy s Atalantou. V kríze pokračuje Juventus, ktorý neuspel v štvrtom kole v rade. Naopak, darilo sa milánskemu AC. Rossoneri triumfovali na pôde Fiorentiny a upevnili si druhú priečku.

Neapol - Atalanta 0:3

Sedemzápasová séria bez prehry na domácom trávniku sa skončila. Reprezentačná prestávka očividne zverencom Francesca Calzonu uškodila. Atalanta vyhrala vonku po troch kolách. Zároveň pripravila kormidelníkovi národného Slovenska druhú prehru na lavičke Partenopei. Prvú v Serii A. O triumfe hostí rozhodol ešte v polovici prvého dejstva Mirančuk. V závere polčasu na neho nadviazal Scamacca

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Opta by Stats Perform

Pre Scamaccu to bol desiaty presný zásah v sezóne. Tento počet dosiahol v pätnástom stretnutí, do ktorého nastúpil. Zaradil sa k Joseluovi z Realu Madrid (11). Obaja sú jedinými hráčmi v rámci TOP 5 európskych súťaží, ktorým stačilo na túto streleckú métu pätnásť alebo menej duelov. Po hodine hry striedal Koopmeiners, ktorý sa taktiež zapísal výrazne do štatistík, keď v 88. minúte uzatvoril skóre. 

Iba Bellingham (16) dokázal streliť viac gólov než spomínaný Holanďan spomedzi stredopoliarov v najlepších ligách v Európe. Dvadsaťšesťročný futbalista ich má na konte jedenásť. V zápase nechýbal Slovák Stanislav Lobotka, ktorý odohral plnú minutáž a získal najviac lôpt - tri.

Lazio - Juventus 1:0

Futbalisti Juventusu vonku prehrali druhý duel v rade, celkovo čakajú mimo svoj štadión na trojbodový zápis štyri kolá. V prípade, že líder z Interu zvládne svoj duel, budú na prvú priečku strácať priepastných dvadsať bodov. O ich osude rozhodol v tretej nadstavenej minúte Marušič

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Opta by Stats Perform

Na lavičke domácich si víťaznú premiéru pripísal nový tréner Igor Tudor. Jeho náprotivok Massimo Allegri absolvoval v Serii A jubilejný 500. duel v pozícii lodivoda.

Fiorentina - AC Miláno 1:2

Do formy sa dostali hráči AC, ktorí neprehrali v piatom strete po sebe. Vonku sa taktiež môžu pochváliť pozitívnou bilanciou, keď vyhrali tretíkrát v sérii. Z piatich predchádzajúcich zápasov prehrali na cestách iba raz. Všetko podstatné sa odohralo po zmene strán. Skóre otvoril šiestym zásahom v ročníku Loftus-Cheek. Stal sa iba tretí Britom, ktorému sa v Serii A v drese milánskeho AC podarilo streliť viac ako päť gólov (Mark Hateley 7 v 1984/85 a 8 v 1985/86 a Jimmy Graves 9 v 1961/62.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Opta by Stats Perform

Síce fialky vyrovnali zásluhou Duncana už o tri minúty, ale o ďalšie tri na to zariadil tri body hosťom Leao. Fiorentina nevyhrala v treťom dueli. Svojich fanúšikov nepotešila po druhý raz. 

Ďalší sobotný program 30. kola Serie A:

Janov - Frosinone 1:1

Turín - Monza 1:0