Druhé víťazstvo Hellasu v rade, Suslov s asistenciou. Rossoneri preskočili Juventus

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Druhé víťazstvo Hellasu v rade, Suslov s asistenciou. Rossoneri preskočili Juventus
Aktualizované
Suslov prežil vydarené stretnutie.
Suslov prežil vydarené stretnutie.Profimedia
28. kolo najvyššej talianskej súťaže ponúka v nedeľu porciu štyroch zápasov. V boji o záchranu si polepšili hráči Hellasu Verona, ktorí zdolali Lecce na jeho trávniku najtesnejším rozdielom 1:0. Milánske AC si rovnakým výsledkom poradilo s Empoli a v tabuľke mu patrí 2. miesto.

Lecce - Hellas Verona 0:1

Víťazstvo zariadil hosťom svojím štvrtým gólom v ročníku Michael Folorunsho, čím sa osamostatnil na čele klubovej štatistiky strelcov. Od začiatku roka 2024 má na konte v najlepších piatich ligách najviac gólov spoza šestnástky (3).

Hellas vďaka trojbodovému zápisu poskočil vo veľmi vyrovnanej druhej polovici tabuľky až o šesť priečok a zaznamenal druhý triumf po sebe. Domáci nedokázali vyhrať piatykrát v rade a od zostupového pásma ich delí už len jeden bod.

Duel mal aj slovenský rukopis. Ondrej Duda odohral celý zápas, jeho krajan Tomáš Suslov vydržal na trávniku do 86. minúty, v prvom dejstve navyše prihrával na víťazný gól Folorunshovi. V ročníku má zatiaľ štyri asistencie a strelil jeden gól.

Duda a Suslov boli opäť oporami Hellasu.
Duda a Suslov boli opäť oporami Hellasu.Flashscore

AC Miláno - Empoli 1:0

Domáci celok bol v stretnutí favoritom, Empoli sa snažilo hlavne brániť, no v závere prvého dejstva sa presadil Christian Pulisic, ktorý sa v tejto sezóne priamo podieľal na 14 zásahoch (osem gólov a šesť asistencií), čo je viac ako v ktorejkoľvek z jeho ostatných kampaní v piatich veľkých európskych ligách. AC Miláno tak preskočilo Juventus na 2. mieste tabuľky, Bianconeri však večer čaká duel s Atalantou.

Juventus - Atalanta 2:2

Stará dáma nedokázala zareagovať na výhru konkurenta z Milána. Hostia sa ujali vedenia zásluhou Teuna Koopmeinersa, Juventus po zmene strán skóre otočil po zásahu poľského útočníka Milika. Víťazstvo, ktoré by znamenalo návrat na druhú priečku tabuľky, však domáci strhnúť na svoju stranu nedokázali, keďže sa druhýkrát v stretnutí presadil Koopmeiners. V aktuálnom ročníku má na konte už 10 gólov. Osem z nich strelil na ihriskách súperov, spomedzi hráčov v piatich najlepších ligách ich má viac len Jude Bellingham (9).

V drese Juve dvakrát asistoval Weston McKennie, podarilo sa mu to už v druhom zápase v rade. Naposledy sa v talianskej lige podaril takýto počin Ruslanovi Malinovskému v apríli 2021.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Opta by Statsperform

Ďalší výsledok:

Fiorentina - AS Rím 2:2