Inter mieri za 20. Scudettom, o výhre nad Bolognou rozhodol netradičný strelec

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Inter mieri za 20. Scudettom, o výhre nad Bolognou rozhodol netradičný strelec
Milánčania opäť zvíťazili.
Milánčania opäť zvíťazili.Profimedia
Najvyššia talianska súťaž pokračuje cez víkend 28. kolom. Neapol v piatok nenadviazal na víťazstvo nad Juventusom a s jeho mestským rivalom si body rozdelil. V sobotu pútal pozornosť duel Bologne s milánskym Interom, jednoznačným lídrom súťaže.

Neapol - Turín 1:1

Zásluhu na bodovom zisku hostí mal predovšetkým brankár Vanja Milinkovič-Savič, ktorý dokázal čeliť tlaku ofenzívnych hviezd úradujúceho majstra. Jeho najväčším vyzývatešom bola gruzínska hviezda Chviča Kvaratskhelia, ktorá na neho krátko po hodine hry našla recept, okamžite však zareagoval Antonio Sanabria. Partenopei tak pred vlastnými divákmi nenadviazali na nedávny skalp Juventusu a odišli len s bodom.

Gól Gruzínca sa však zapíše do dejín, pretože išlo o 3600. presný zásah SSC v najvyššej talianskej súťaži. Pred klubom spod Vezuvu to dokázali len Juventus, Inter, AC Miláno, AS Rím, Fiorentina a Lazio.

"Chlapcom nemám vôbec čo vyčítať. Boli sme dominantným tímom a ak budeme pokračovať v takýchto výkonoch aj v ďalších zápasoch, môžeme to dotiahnuť ďaleko. Od môjho príchodu k mužstvu sa naša hra neustále zlepšuje. V piatich zápasoch sme neokúsili trpkosť prehry, čo nie je náhoda. Hráme s väčšou istotou, organizovanejšie. V každom z nich sme síce inkasovali gól, no proti Turínu pracovala naša obrana dobre," povedal po stretnutí tréner Francesco Calzona.

Bologna - Inter 0:1

Inter sa mohol pochváliť vynikajúcou formou, nastúpil však proti súperovi, ktorý na tom tiež nie je najhoršie - Bologna je príjemným prekvapením súťaže, na domácom trávniku prehrala rovnako ako Milánčania len jeden duel a patrí jej 4. miesto v tabuľke.

Hoci nechal tréner Simone Inzaghi odpočívať niekoľko opôr, jeho mužstvo si pripísalo 10. ligové víťazstvo v rade a na čele má pred nedeľným súbojom Juventusu už osemnásťbodový náskok. O triumfe rozhodol v prvom dejstve stopér Yann Bisseck, ktorý zaznamenal svoj druhý presný zásah v drese Interu.

Hostia získali v tomto ročníku 75 bodov, len raz v histórii Serie A ich získal tím po 28 zápasoch viac - zhodou okolností  Inter v sezóne 2006/07.

Ďalšie výsledky:

Cagliari - Salernitana 4:2

/A. Obert sedel na lavičke náhradníkov, N. Gyömbér nenastúpil pre zranenie/

Sassuolo - Frosinone 1:0

Janov - Monza 2:3