Cádiz vyhral iba tretí zápas, nečakane zdolal Atlético. Girona sa vrátila na druhé miesto

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Cádiz vyhral iba tretí zápas, nečakane zdolal Atlético. Girona sa vrátila na druhé miesto
Aktualizované
Cádiz prekvapivo zdolal favorizované Atlético.
Cádiz prekvapivo zdolal favorizované Atlético.Profimedia
Futbalisti Atlética prekvapivo prehrali v sobotnom zápase 28. kola španielskej La Ligy na pôde Cádizu. Valencia doma zdolala futbalistov Getafe. Real Sociedad vyhral v Granade. Girona uspela proti Osasune a vrátila sa na druhé miesto tabuľky.

Valencia - Getafe 1:0

O jediný gól zápasu sa postaral útočník Hugo Duro, pre ktorého to bol už dvanásty zásah v tejto sezóne La Ligy. Ide o jeho najlepší ročník v kariére, navyše sa trafil do siete svojho bývalého zamestnávateľa. Pred touto sezónou vsietil medzi španielskou elitou dokopy deväť zásahov.

Asistoval mu Canós, ten zaznamenal prvú prihrávku v sezóne. Domáci obranca Dimitri Foulquier odohral 250. duel v La Lige. Spomedzi francúzskych hráčov sú lepší iba Benzema (439) a Griezmann (483). Valencia naďalej bojuje o pohárovú Európu. Z ôsmej priečky stráca na šiesty Betis len dva body. Getafe je jedenáste.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Cádiz - Atlético Madrid 2:0

Cádiz to na Atlético vie, pretože vyhral na domácej pôde aj v minulej sezóne a takisto tentoraz. Madridský tím prehral s týmto súperom dva alebo viackrát po sebe len druhý raz v histórii. Hrdinom domácich sa stal skúsený útočník Juanmi Jiménez, ktorý strelil oba góly.

V posledných troch dueloch sa presadil dokopy trikrát, pričom rovnaký počet zásahov zaznamenal počas ostatných 24 vystúpení. Atléticu chýbalo viacero hráčov vrátane zraneného Griezmanna. Favorit prehral už siedmykrát v tejto sezóne La Ligy, čo je najviac spomedzi siedmich momentálne najlepšie postavených tímov. Vždy sa tak stalo vonku.

Atlético ostáva na štvrtej priečke, štyri body stráca na tretiu Gironu, ktorá má jedno stretnutie k dobru. Cádiz, ktorý vyhral iba tretí zápas v sezóne, poskočil na osemnástu pozíciu, o dva body za Celtu Vigo.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Granada - Real Sociedad 2:3

Albánsky futbalista Myrto Uzuni sa stal už piatym hráčom tejto sezóny, ktorý dva razy v jednom stretnutí skóroval do siete Realu Sociedad v aktuálnom ročníku. Navyše v ostatných piatich dueloch je štvrtým, keďže počas posledných týždňov to dokázali aj Comesaña, En-Nesyri a Mbappé.

Predposledný tím tabuľky veľké prekvapenie neurobil, keďže v druhom polčase sa favorizovaný baskický tím dokázal dva razy presadiť a tým pádom otočiť skóre. Sviatočný strelec Le Normand vyrovnal a v závere rozhodol o troch bodoch pre Real útočník André Silva. Sociedad poskočil na šieste miesto pred Betis.

Girona - Osasuna 2:0

Girona sa vrátila späť na druhé miesto tabuľky, kde má o jeden bod viac ako Barcelona. Pred štvrtým Atléticom si katalánsky tím navyše vytvoril už sedembodový náskok a ďalšie štyri stráca na prvý Real Madrid. Ten má ale duel proti Celte Vigo k dobru, hrať sa bude v nedeľu večer.

Domáci potvrdili pozíciu favorita. Do vedenia ich poslal Portu, v závere pridal poistku krídelník Sávio. Pre mladého Brazílčana to bol už ôsmy zásah v tejto sezóne La Ligy, pričom na konte má aj sedem asistencií. V ostatných troch dueloch sa presadil trikrát. Girona z posledných piatich duelov vyhrala druhý raz, v troch prípadoch prehrala.

Na domácej pôde dala najviac gólov spomedzi všetkých tímov súťaže, až 35. Celkovo ich zaznamenala 59, čo je najlepšia ofenzíva v lige.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform