Malorka bez Valjenta a Greifa dlho vzdorovala Barcelone, rozhodol jediný gól Yamala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Malorka bez Valjenta a Greifa dlho vzdorovala Barcelone, rozhodol jediný gól Yamala
Yamal sa postaral o jediný gól zápasu.
Yamal sa postaral o jediný gól zápasu.Profimedia
V piatkovej predohrávke 28. kola španielskej La Ligy vyhrali futbalisti Barcelony na domácej pôde nad Malorkou tesne 1:0 a priebežne poskočili na druhé miesto tabuľky.

Barcelona - Malorka 1:0

Slovenský obranca Martin Valjent pre zdravotné problémy nefiguroval na súpiske Malorky a brankár Dominik Greif bol iba na lavičke. Domáci sa mohli dostať do vedenia, ale Gündoğan nevyužil pokutový kop. Gólman Dmitrovič chytil od začiatku sezóny 2019/20 už deviatu penaltu, čo je v TOP 5 ligách najvyššie číslo.

Outsider síce dlho vzdoroval a napriek hernej aj streleckej prevahe Barcelony držal čisté konto, no to zrušil v 73. minúte veľmi peknou strelou Lamine Yamal. Mladík sa presadil štvrtý raz v tejto ligovej sezóne a jediným zásahom stretnutia rozhodol o výhre svojho tímu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Brankár domácich Marc-André ter Stegen nastúpil na 400. zápas za Blaugranas, čo sa spomedzi hráčov mimo Európy podarilo iba Messimu (778) a Alvesovi (408). V úvodnom vzájomnom stretnutí tohto ročníka sa zrodila remíza 2:2, no Malorka nedokázala bodovať v oboch dueloch počas jednej sezóny.

Naposledy sa jej to podarilo v 2000/01. Hosťujúci tréner Javier Aguirre sa stretol s Barcou už 29. raz v kariére, no len dvakrát vyhral. Barcelona v tabuľke poskočila pred Gironu na druhé miesto, kde má o päť bodov menej ako vedúci Real Madrid. Obaja je súperi však majú víkendové stretnutia k dobru.