Greif dostal Malorku do finále. Nevedeli sme, čo s ním a teraz je hrdina, chváli ho tréner

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Greif dostal Malorku do finále. Nevedeli sme, čo s ním a teraz je hrdina, chváli ho tréner
Greif oslavuje veľký úspech.
Greif oslavuje veľký úspech.Profimedia
Utorkový večer patril domácim pohárovým súťažiam. Zatiaľ čo postup pre Newcastle vychytal Martin Dúbravka (35), tak podobný, ale ešte o niečo úspešnejší príbeh zažil Dominik Greif (26). Jeho výkon bol kľúčovým pri postupe Malorky do finále Copa del Rey.

Bývalý brankár Slovana Bratislava najskôr v prvom stretnutí proti Realu Sociedad udržal čisté konto a dal ostrovnému tímu reálnu šancu bojovať o štvrté finále tejto súťaže v histórii. Už v závere úvodného polčasu chytil pokutový kop Braisa Méndeza, keďže nohou vykopol loptu do bezpečia.

Takmer dvojmetrový gólman sa potom tešil z gólu Malorky, ale nakoniec raz inkasoval, keď ho prekonal striedajúci Mikel Oyarzabal. Dramatické predĺženie rozhodnutie neprinieslo, takže sa išlo do pokutových kopov. V ňom sa z desiatich strelcov pomýlil iba jediný a hneď ten prvý.

Real Sociedad - RCD Malorka 1:2 pen.

Spomínaný Oyarzabal stroskotal na Greifovi, ktorý vystihol stranu a výborným zákrokom loptu vytesnil. "Keď som do klubu prišiel, tak Dominik bol na dne. Trápili ho zdravotné problémy. Nevedeli sme, čo s ním máme robiť, či ho máme dať preč, predať... On to však zvládol, dostal sa z toho," hovoril tréner Javier Aguirre.

"Navštívil lekára na Slovensku a už šesť alebo osem mesiacov je v poriadku. Nič ho nebolí. Nerád vyzdvihujem jednotlivcov, ale naozaj si vytrpel veľa a zaslúži si to, čo teraz prežíva. Je pre nás veľmi dôležitý," nadviazal mexický kouč.

Greif nastúpil do šiestich zo siedmich zápasov Malorky v tejto sezóne Copa del Rey, pričom až v štyroch udržal čisté konto. V La Lige ale sedáva na lavičke, pretože tam je jasnou jednotkou Rajkovič. Teraz si ostrovný tím musí na finálového súpera počkať do štvrtkovej odvety Bilbaa s Atléticom.

Ak by Malorka v poslednom stretnutí pohárovej súťaže uspela, tak by túto trofej získala iba druhýkrát vo svojej histórii. Prvý raz to dokázala v roku 2003, keď za úspechom ťahal mužstvo predovšetkým talentovaný mladík Samuel Eto’o. Na sevillskom štadióne La Cartuje pôjde 6. apríla pre Pirátov o celkovo štvrté finále Copa del Rey.

Greif a jeho spoluhráč Martin Valjent sa môžu stať prvými Slovákmi, ktorí získajú túto trofej. V minulosti sa z úspechov v Španielsku tešil napríklad Peter Dubovský. S Realom Madrid však vyhral La Ligu aj Superpohár.

V utorok sa stal hrdinom Newcastlu brankár Martin Dúbravka, ktorý zažil podobný úspech ako Greif. Jeho výkon ocenil aj tréner Magpies Eddie Howe. Viac sa dočítate v samostatnom článku.