Greif sa stal hrdinom, zneškodnil dve penalty a Malorka postúpila do finále Copa del Rey

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Greif sa stal hrdinom, zneškodnil dve penalty a Malorka postúpila do finále Copa del Rey
Greif sa stal hrdinom, zneškodnil tri penalty a Malorka postúpila do finále Copa del Rey
Greif sa stal hrdinom, zneškodnil tri penalty a Malorka postúpila do finále Copa del ReyProfimedia
Futbalisti Malorky sa stali prvými finalistami Copa del Rey v sezóne 2023/24. V odvetnom semifinálovom zápase na pôde Realu Sociedad vyhrali 2:1 po penaltovom rozstrele.

Real Sociedad - Malorka 1:2 na penalty

/prvý zápas 0:0, postupuje Malorka/

Slovenský brankár Dominik Greif nastúpil do svojho šiesteho zápasu v tejto sezóne Copa del Rey, pričom až v štyroch udržal čisté konto. Na konci úvodného polčasu chytil pokutový kop zahrávaný Braisom Mendézom. Ten nepremenil ani tretiu penaltu, ktorú v prebiehajúcom ročníku mal k dispozícii.

Real Sociedad je druhým najhorším účastníkom La Ligy, čo sa týka zahodených pokutových kopov, nedal tri. Ešte o jeden viac ich zahodili futbalisti Realu Madrid. Malorka sa navyše po zmene strán dostala do vedenia po presnom zásahu, o ktorý sa postaral Giovanni Alessandro Gonzalez Apud.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Uruguajský stredopoliar nie je tradičným strelcom. Skóroval síce na začiatku januára proti Burgosu, ale predtým sa presadil ešte 6. marca 2022. Čisté konto však Greifovi pokazil striedajúci Mikel Oyarzabal. Vynechal predošlých päť duelov pre zranenie, no trafil sa v treťom pohárovom stretnutí, do ktorého nastúpil, po sebe.

V základnej zostave Malorky nechýbal ani slovenský obranca Martin Valjent, keď nastúpil na svoj 201. zápas za tento španielsky tím a odohral kompletnú minutáž. Duel cez predĺženie doputoval až do rozstrelu zo značky bieleho bodu. Oyarzabal sa pomýlil hneď na úvod, pretože Greif skvele vystihol stranu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Následne sa nepomýlili siedmi strelci po sebe a Malorka viedla po štvrtej sérii 4:3. Sociedad však musel otvoriť piatu sériu úspešne, čo Becker aj spravil, no stopercentnú úspešnosť hostí potvrdil Sergi Darder. Poslal svoj tím do finále Copa del Rey, kde sa Malorka dostala štvrtý raz v histórii. Pri poslednej účasti v roku 2003 vyhrala.

Súperom Malorky bude lepší z dvojice Atlético Madrid - Athletic Bilbao. Odveta sa odohrá vo štvrtok, prvý duel vyhral baskický tím tesne 1:0. Finále sa uskutoční 6. apríla 2024 na štadióne La Cartuja v Seville.