Calzona pretrhol Interu desaťzápasovú víťaznú šnúru, AC nastrieľalo v lige už 5 000 gólov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Calzona pretrhol Interu desaťzápasovú víťaznú šnúru, AC nastrieľalo v lige už 5 000 gólov
Aktualizované
Stanislav Lobotka odohral pri remíze s Interom plnú minutáž.
Stanislav Lobotka odohral pri remíze s Interom plnú minutáž.Profimedia
V úvodnom nedeľňajšom zápase 29. kola talianskej Serie A remizovali futbalisti Juventusu s Janovom 0:0 a nevyužili príležitosť dostať sa v neúplnej tabuľke na druhé miesto pred AC Miláno. Práve s Rossoneri prehrali slovenskí reprezentanti vo Verone. Líder Inter zaváhal pred svojimi fanúšikmi s Neapolom. Delili si bod.

Juventus - Janov 0:0

Pokojne sa v prípade Juventusu môžeme rozprávať o veľkom poklese formy. Tím trénera Allegriho dokázal z ostatných ôsmich stretov vyhrať iba raz - doma s Frosinone (3:2). Aktuálne ťahá trojzápasovú sériu bez víťazstva (0-2-1). Vôbec premiérovo od roku 2012 sa fanúšikovia v súbojich týchto dvoch klubo nedočkali z jednej či druhej strany presného zásahu. 

Štatistika bezgólovej remízy.
Štatistika bezgólovej remízy.Opta by Stats Perform

Domáci vyslali na bránu iba dve strely. V prebiehajúcom ročníku vyslali menej iba v dvoch dueloch proti Interu (v každom po jednej). Janov, ktorý čaká na trojbodový zápis z trávnika starej dámy už viac ako 33 rokov, si pripísal aspoň cennú remízu. Frustráciu si vybil v nadstavenom čase pätnásťgólový Vlahovič a po dvoch žltých kartách v priebehu minúty putoval predčasne pod sprchy. 

Verona - AC Miláno 1:3

V základnej zostave Verony nechýbali tradičné slovenské piliere Ondrej Duda a Tomáš Suslov. Obaja si pripísali plnú minutáž. Prvý menovaný patril k najaktívnejším, keď zaznamenal 23 prihrávok v útočnej tretine a poslal päťkrát loptu do útočnej šance. Ani oni však nezabránili rozbehnutému AC Milánu natiahnuť svoju sériu bez prehry na štyri kolá, resp. víťaznú na tri po sebe idúce stretnutia. V závere prvého dejstva otvoril rezultát hosťujúci Hernández. Po zmene strán navýšil skóre Pulisic.

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Opta by Stats Perform

Síce krátko po hodine hry Noslin dokázal znížiť, ale desať minút pred záverečným hvizdom poistil tri body Rossoneri striedajúci Chukwueze. Kontaktný gól prišiel spoza pokutového územia a bol celkovo šiestym v kalendárnom roku z pohľadu Hellasu. Žiadny iný tím z TOP 5 európskych súťaží nedosiahol na vyšší počet z podobných pozícií. 

Zverenci Stefana Pioliho sa postarali už o jubilejných 5 000 presných zásahov klubu v Talianskej Serii A. Pred AC sa túto métu podarilo dosiahnuť iba dvom celkom - Juventusu a Interu. Milánčania odskočili tretej starej dáme na tri body. Verona prehrala po dvoch trojbodových zápisoch. Od zóny zostupu ju delia dva body.

Atalanta - Fiorentina (odložený)

Duel medzi Atalantou a Fiorentinou odložili, pretože generálny riaditeľ hosťujúceho klubu Giuseppe "Joe" Barone dostal infarkt. Informoval o tom denník La Gazzetta dello Sport.

Vo vyhlásení najvyššej talianskej súťaže sa uvádza, že zápas, ktorý sa mal začať o 18:00, bol presunutý "na iný termín", ktorý ešte nebol potvrdený. Gazzetta Dello Sport uvádza, že Baroneho previezli do milánskej nemocnice San Raffaele z hotela v Bergame, kde bola Fiorentina ubytovaná pred stretnutím. Barone je dlhoročným spolupracovníkom prezidenta Rocca Commissa. 

AS Rím - Sassuolo 1:0

Odkedy odštartoval De Rossi svoje pôsobenie v pozícii hlavného trénera AS Rím, iba Phil Foden v rámci TOP 5 európskych súťaží strelil viac gólov (6) než Lorenzo Pellegrini (5). Svoj piaty zásah vsietil proti Sassuolu 50. minúte. Rimania neprehrali päť kôl v rade. Hostia zostávajú s 23 bodmi predposlední. Na istotu záchrany majú manko dvoch bodov.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Opta by Stats Perform

Inter - Neapol 1:1

Šnúra Neapola bez prehry pokračuje aj po stretnutí na pôde lídra Serie A. Zverenci Francesca Calzonu prerušili Interu desaťzápasovú šnúru výhier. Súboj otváral v závere prvého dejstva Darmian. Nabíjal mu Bastoni. Stal sa prvý stopérom v talianskej lige, ktorý od ročníka 20/21 vyprodukoval v každej sezóne minimálne dve gólové asistencie. V 81. minúte vyrovnal Juan Jesus. Slovenský reprezentant Stanislav Lobotka odohral 90 minút a v 52. minúte videl žltú kartu.

Tabuľka Serie A.
Tabuľka Serie A.Flashscore