Neporazený 39 zápasov. Leverkusen vedie ligu o 13 bodov, Bayern nezvládol Der Klassiker

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Neporazený 39 zápasov. Leverkusen vedie ligu o 13 bodov, Bayern nezvládol Der Klassiker
Aktualizované
Dortmund uspel v Allianz Arene po desiatich rokoch.
Dortmund uspel v Allianz Arene po desiatich rokoch.AFP
Futbalisti Bayeru Leverkusen zvíťazili v sobotňajšom zápase 27. kola nemeckej Bundesligy nad TSG 1899 Hoffenheim 2:1. Farmaceuti prehrávali od 33. minúty, no v závere otočili v priebehu troch minút vo svoj prospech. Bayer sa priblížil k zisku premiérového ligového titulu, na druhý Bayern Mníchov má 13-bodový náskok. Bavori v šlágri kola prehrali s Borussiou Dortmund 0:2.

Leverkusen - Hoffenheim 2:1

Hoffenheim držal až do 88. minúty výborne chytajúci brankár Oliver Baumann, na ktorého za celý duel mierilo až 12 striel. Vyrovnanie zariadil dve minúty pred koncom po štandardke spätnej hlavičke na zadnej žrdi zblízka Andrich. Víťazný zásah zaznamenal Patrik Schick, ktorého nábeh na center Nathana Tella si nepostrážila domáca defenzíva. Český kanonier nastrieľal v ostatných piatich stretoch za klub naprieč všetkými súťažami päť gólov.

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Opta by Stats Perform

Hráči Bayeru sú jediný nezdolaný tím z popredných piatich európskych súťaží. Svoju šnúru bez prehry vo všetkých súťažiach natiahli na 39 stretnutí. Leverkusen naposledy prehral v súťažnom zápase vlani 27. mája v poslednom kole ligy s Bochumom (0:3).

Bayern - Dortmund 0:2

Dlhých desať rokov čakali futbalisti Dortmundu na triumf v Allianz Arene. Dočkali sa ho v sobotu večer, keď využili nie ideálne obdobie Bavorov. Predchádzajúci prišiel v apríli 2014 (3:0). O rozhodujúci zásah sa postaral už v desiatej minúte Adeyemi, na ktorého nadviazal v 83. minúte Ryerson

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Opta by Stats Perform

V poradí 29. najväčšie nemecké derby odohral stopér Mats Hummels, ktorý tak vytvoril nový rekord. Prekonal aj legendárneho Michaela Zorca. Hostia sa vďaka trom bodom a štvrtej výhre v rade, prepracovali do TOP 4 nemeckej Bundesligy. Zverenci Thomasa Tuchela strácajú na lídra z Leverkusenu trinásť bodov. 

Bundesliga - 27. kolo:

Mönchengladbach - Freiburg 0:3

Frankfurt - Union Berlín 0:0

Lipsko - Mainz 0:0

Brémy - Wolfsburg 0:2