Xabi Alonso ukončil špekulácie o budúcnosti, Španiel bude naďalej trénovať Leverkusen

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Xabi Alonso ukončil špekulácie o budúcnosti, Španiel bude naďalej trénovať Leverkusen
Xabi Alonso zostane v Bayeri Leverkusen.
Xabi Alonso zostane v Bayeri Leverkusen.Profimedia
Xabi Alonso (42) na piatkovej tlačovej konferencii oznámil, že aj v budúcej sezóne bude súčasťou Bayeru Leverkusen. Španielsky tréner tak ukončil špekulácie o svojom možnom odchode do Liverpoolu či Bayernu Mníchov - klubov, ktoré sa momentálne snažia nájsť trénera na nadchádzajúcu sezónu.

Xabi Alonso, ktorý je v Leverkusene od októbra 2022, má v klube aktuálneho lídra Bundesligy zmluvu do roku 2026. Aj napriek tomu bol nedávno spájaný s Bayernom Mníchov a Liverpoolom, kde po sezóne skončia súčasní tréneri Thomas Tuchel a Jürgen Klopp.

"Chcel som využiť reprezentačnú prestávku na reflexiu a rozhodnutie. Minulý týždeň sme mali stretnutie a informoval som klub, že mám v úmysle pokračovať v práci s Bayerom. Rozhodol som sa, že je to pre mňa najlepšie miesto."

"Som stále mladý tréner, mám tu veľkú podporu klubu, fanúšikov, personálu, ktorí mi každý deň pomáhajú lepšie pracovať, a hráčov, ktorí veria v tím a vo výbornú sezónu," vyhlásil Xabi Alonso počas tlačovej konferencie.

Španielsky stratég, o ktorého služby je veľký záujem, je jedným z hlavných dôvodov, prečo je Bayer v aktuálnej sezóne zatiaľ neporazený a môže získať tri trofeje.

"Toto je moja prvá celá sezóna v pozícii manažéra. Stále mám čo dokazovať. V klube a s tímom sa cítim stabilne. Svoje myšlienky som oznámil hráčom i vedeniu. Tento ročník si musíme užiť. Bude naozaj intenzívny, ale dúfam, že príjemný," uzavrel.

Okrem toho, že Leverkusen vedie ligu s desaťbodovým náskokom pred Bayernom, je v hre aj o DFB Cup, kde sa v semifinále stretne s druholigovou Fortunou Düsseldorf, čo znamená, že bude v úlohe veľkého favorita.

Oveľa ťažší súper čaká nemecký klub vo štvrťfinále Európskej ligy, kde sa v atraktívnom stretnutí stretne s West Hamom United.

Leverkusen dominuje v Bundeslige.
Leverkusen dominuje v Bundeslige.Flashscore