Vzdal sa ho Liverpool. Vzdáva sa ho Bayern? Priviesť Alonsa bude asi nemožné, vie Hoeness

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vzdal sa ho Liverpool. Vzdáva sa ho Bayern? Priviesť Alonsa bude asi nemožné, vie Hoeness
Xabi Alonso vedie Leverkusen k titulu. Kde bude pôsobiť v budúcej sezóne?
Xabi Alonso vedie Leverkusen k titulu. Kde bude pôsobiť v budúcej sezóne?AFP
Čestný prezident Bayernu Mníchov Uli Hoeness (72) prakticky vylúčil možnosť, že by Xabi Alonso (42) viedol bavorský klub v nadchádzajúcej sezóne ako hlavný tréner. "Uvidíme, či sa nám to podarí. Bude to však veľmi ťažké, pravdepodobne nemožné," povedal pre BR24Sport.

 Pochybnosti Hoenessa

"Všetci si Xabiho Alonsa nesmierne vážime," zdôraznil Hoeness a potom dodal, že bývalý hráč Bayernu trénuje klub, ktorý je blízko k majstrovskému titulu. Hoeness tiež spomenul, že si vie dobre predstaviť pokračovanie Alonsa v Leverkusene. "Ak by mal za sebou ešte dva alebo tri roky úspechov, asi by bolo jednoduchšie ho odtiaľ dostať," myslí si prezident Bavorov.

Mníchovčania sa tak, pravdepodobne, budú musieť poobzerať po nástupcovi Thomasa Tuchela, ktorému na konci sezóny predčasne vyprší zmluva, inde. Popri Alonsovi sa skloňuje aj meno Taliana Roberta De Zerbiho, ktorý momentálne trénuje anglický Brighton. Časopis Kicker nedávno medzi kandidátmi na tento renomovaný post uviedol aj Ralfa Rangnicka, súčasného kormidelníka rakúskej reprezentácie.

Pri pohľade na nedávne rozhodnutia Hoeness nehodnotil rozchod Bayernu s Julianom Nagelsmannom dobre. "Vyhodili ho v čase, keď ešte bolo možné vyhrať všetky tri trofeje. Prejavili príliš málo trpezlivosti," doplnil bývalý nemecký veľkoklubový hráč.

Cúva aj Liverpool

Trénerská kométa menom Xabi Alonso zaujala aj ďalšieho jeho bývalého zamestnávateľa - Liverpool. Na konci aktuálneho ročníka sa The Reds rozlúčia s Jürgenom Kloppom. Lenže, podobne ako Bayern, aj vedenie LFC tuší, že priviesť bývalého mimoriadného stredopoliara nebude jednoduché.

A tak sa podľa renomovaného novinára Fabrizia Romana vydávajú na lov do Portugalska, kde si vyhliadli Rubena Amorima zo Sportingu Lisabon. Podľa dostupných informácií nie je jediným na zozname. Všetko však smeruje k tomu, že Alonso zotrvá s farmaceutmi aj ďalší rok.