Plzeň prehrala proti Tuptovmu Libercu po 12 zápasoch, Macík s vlastným gólom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Plzeň prehrala proti Tuptovmu Libercu po 12 zápasoch, Macík s vlastným gólom
Aktualizované
Ľubomír Tupta (v strede) v súboji s Hejdom a Paluskom z Plzne.
Ľubomír Tupta (v strede) v súboji s Hejdom a Paluskom z Plzne.Profimedia
Futbalisti FC Slovan Liberec zvíťazili na ihrisku FC Viktoria Plzeň 3:1 v sobotňajšom zápase 25. kola českej ligy. Pre Plzeň to bola prvá prehra po 12 súťažných zápasoch, resp. od 12. novembra. Slovenský útočník v službách Liberca Ľubomír Tupta (26) hral do 57. minúty.

Plzeň - Liberec 1:3

/M. Tvrdoň bol na lavičke - L. Tupta hral do 57. minúty/

Tupta sa pokojne mohol v prvom polčase dvakrát presadiť. Najprv po úniku za sebou nechal loptu, aby predsa pálil mimo, následne jeho ďalekonosný projektil vytesnil brankár Jedlička.

Všetky góli padli od 64. do 79. minúty, keď na zásah Chalusa ešte domáci odpovedali, ale na dve presné trefy Kulenoviča už nie.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Opta by Stats Perform

Olomouc - Pardubice 0:2

/M. Macík, J. Chvátal a D. Ventúra odohrali celý zápas - V. Budinský bol na lavičke/

Východočesi bez slovenského zastúpenia v zostave sa tešili z bodov po štyroch prehrách. Veľkú "zásluhu" na tom má brankár domácich Matúš Macík, ktorý podcenil malú domov - Pardubice sa ujali vedenia po jeho vlastnom góle. 

Hráči Olomouca sa snažili, ale z piatich striel do priestoru troch žrdí sa nepresadili. Macík svoju chybu aspoň čiastočne odčinil dobrými zákrokmi proti Krobotovi i unikajúcemu Marešovi. Bez gólu sa však vyhrať nedá, nepomohla ani slušná koncovka Chvátala.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Bohemians Praha - Jablonec 2:0

/E. Prekop odohral celý zápas - D. Hollý hral do 79. minúty/

Sériu bez víťazstva ukončili aj hráči Bohemians triumfom nad Jabloncom 2:0. Útočník Erik Prekop si vo Flashscore hodnotení pripísal solídnu známku 7,5, hoci sa na zásahoch priamo nepodieľal. Jeho ponuku na otvorenie skóre odmietol Hála.

Do listiny strelcov sa mohol zapísať iný Slovák - Dominik Hollý - gólman mu však dostatočne zmenšil strelecký uhol. Pražania skórovali dvakrát ešte do prestávky, Hůlka mal bilanciu gól a asistencia.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Opta by Stats Perform

Slovácko - Slavia Praha 1:3

/P. Blahút odohral celý zápas - M. Tomič hral od 83. minúty/

Pre futbalistov Slavie to bolo tretie víťazstvo po sebe, po ktorom figurujú na prvom mieste tabuľky s dvojbodovým náskokom na Spartu Praha. Tú však v nedeľu čaká dohrávka na ihrisku posledného tímu tabuľky Českých Budějovíc.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Zošívaní rozhodli o svojom triumfe ešte v prvom dejstve, keď síce po zásahu Provoda vyhrávali, no päť minút pred koncom polčasu dokázal Vecheta vyrovnať. O štyri minúty vrátil Slavii vedenie Jurečka, ktorý po zmene strán z bieleho bodu druhým gólom v zápase spečatil rezultát.