Slovenská posila do bojov o záchranu. Mikuš z Karvinej sa vracia po vážnom zranení

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovenská posila do bojov o záchranu. Mikuš z Karvinej sa vracia po vážnom zranení
Rajmund Mikuš je späť na ihrisku.
Rajmund Mikuš je späť na ihrisku. Profimedia
Futbalisti Karvinej zaznamenali počas reprezentačnej prestávky povzbudivú udalosť. Rajmund Mikuš (28) sa po takmer siedmich mesiacoch vrátil na trávniky v prípravnom zápase v poľskom Sosnovci, kde predposledný tím českej FORTUNA:LIGY zvíťazil 1:0. Slovenský stredopoliar sa začiatkom septembra vážne zranil a mal vynechať zvyšok sezóny. Teraz tvrdí, že je pripravený pomôcť klubu zo Sliezska v boji o záchranu najvyššej súťaže.

Začiatok sezóny bol preňho dobrý. Na ihrisku majstrovskej Sparty skóroval a s tromi gólmi patril k najlepším strelcom ligy. V dueli 7. kola proti Slavii si však vážne zranil koleno a stehenný sval. Karviná vtedy oznámila, že Mikúš jej už v tejto sezóne nepomôže. Rekonvalescencia po operáciách bola predsa len rýchlejšia...

"Úžasné! Mám radosť, že som späť a že som si zahral. Posledné tri mesiace som tvrdo pracoval v posilňovni a behal bez lopty. Večer pred zápasom som bol nervózny, ale bol to dobrý pocit prezliecť sa do dresu a nastúpiť na ihrisko. Dostal som i kapitánsku pásku, vyhrali sme. Som rád, veľmi rád," povedal 28-ročný stredopoliar pre klubovú stránku.

Aj po takej dlhej absencii sa stále radí medzi najlepších strelcov tímu v tejto sezóne. Viac gólov, konkrétne štyri, strelil v lige iba Akinyemi. Mikúš odohral proti Sosnovcu 30 minút. Pri striedaní mu všetci spoluhráči zatlieskali a privítali ho späť.

"Chcel som odohrať celý polčas, tréneri mi to v spolupráci s fyzioterapeutom zatiaľ nedovolili. Cieľom bolo v Poľsku vyskúšať si nohu v zápasovom zaťažení. Je to v poriadku. Nič ma nebolí," uviedol rodák z Dunajskej Stredy.

V doterajších 57 stretnutiach v prvej lige strelil celkovo štyri góly. V minulej sezóne bol dôležitou postavou pri postupe Karvinej do najvyššej súťaže a šiestimi gólmi jej pomohol k triumfu v druhej lige. Teraz je po dlhom čase pripravený vrátiť sa do súťažného kolotoča. "Fyzioterapeut mi dal zelenú. Teraz je na tréneroch, či ma budú chcieť využiť," dodal Mikuš.