Bellingham skóruje všade, len nie v derby. Podarí sa mu to zlomiť?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bellingham skóruje všade, len nie v derby. Podarí sa mu to zlomiť?

Dvadsaťročný kométa Realu Madrid Jude Bellingham.
Dvadsaťročný kométa Realu Madrid Jude Bellingham.Profimedia
Anglický stredopoliar Jude Bellingham (20) naďalej zohráva kľúčovú úlohu v hre Realu Madrid, hoci v posledných zápasoch prevzali strelecké povinnosti Vinícius (hetrik proti Barcelone a góly Almeríi, Las Palmas) a Joselu (dva zásahy v dvoch dueloch proti "Atleti" a trefa do čierneho proti Getafe).

Bellingham žiari ako kométa. Podáva konzistentné výkony a robí radosť nielen fanúšikom, ale najmä trénerovi Carlovi Ancelottimu. Z jeho hernej pohody ťaží na trávniku celé mužstvo. Niet preto divu, že mladá hviezda má v hlave aktuálne iba derby.

Nie náhodou. So 14 zásahmi je Bellingham spolu s Dovbykom a Mayoralom najlepším kanonierom La Ligy. V Lige majstrov sa presadil štyrikrát. Všetko sú to pekné čísla. Avšak štatistika proti Atléticu Madrid? Nula gólov. Doteraz mal tri príležitosti. Real Madrid svojmu mestskému rivalovi nasúkal v troch stretoch v prebiehajúcom ročníku osem presných zásahov.

V ostatných deviatich dueloch "bieleho baletu" chýbal Angličan v dvoch. Vo zvyšných siedmich sa podieľal na piatich góloch (4+1). Naposledy nezaváhal z pokutového kopu do siete Almeríe.

Bellinghamova najlepšia forma by mohla byť rozhodujúca pre šance Realu Madridu na titul. Nedeľné víťazstvo proti "Los Colchoneros" by zverencov Carla Ancelottiho vyslalo do štvorbodového trháku na čele tabuľky pred Gironou. Nasledujúce kolo? Na Santiago Bernabéu pricestuje práve "čierny kôň" tejto sezóny.

Real Madrid - Atlético Madrid (nedeľa, 21:00)