Barcelona v Baskicku dominuje, Roque skóroval a dostal červenú kartu. Girona remizovala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona v Baskicku dominuje, Roque skóroval a dostal červenú kartu. Girona remizovala
Aktualizované
Roque toho stihol za pár minút poriadne veľa.
Roque toho stihol za pár minút poriadne veľa.Profimedia
Futbalisti Barcelony vyhrali v sobotnom zápase 23. kola španielskej La Ligy na pôde Alavésu. Valencia doma zdolala nováčika z Almeríe.

Alavés - Barcelona 1:3

Barcelona neprehrala už štrnásť po sebe idúcich zápasov najvyššej španielskej súťaže na pôde niektorého z baskických tímov. Vyhrala jedenásty raz, trikrát remizovala. Ide o historicky najdlhšiu sériu. Záložník Gündogan zaznamenal deviatu asistenciu v sezóne, čo je jeho kariérne maximum spomedzi ročníkov, ktoré strávil v TOP 5 ligách. Pridal aj gól. 

Druhýkrát po sebe sa trafil mladý Vitor Roque, znova po príchode z lavičky. Stačili mu štyri minúty. Naposledy to bolo iba 68 sekúnd. Následne však videl prvú a o päť minút aj druhú žltú kartu. Od jeho príchodu na hraciu plochu po vylúčenie uplynulo iba trinásť minút.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Brazílčan je druhý najmladší hráč La Ligy s takýmto zápisom v 21. storočí (18 rokov a 340 dní). Skôr to "dokázal" iba Fernando Torres počas sezóny 2002/03 (18 rokov a 179 dní). V základnej zostave Barcelony bol znova len 17-ročný stopér Pau Cubarsi. Barca vonku ešte neprehrala (6-5-0).

Do hry potom naskočil aj rovnako mladý Hector Fort a zaknihoval prvú asistenciu v La Lige, jednu už získal v rámci Copa del Rey. Alavés vyslal v prvom polčase až šesť striel na bránu, čo sa mu proti Barce podarilo prvý raz od ročníka 2003/04.

Domáci Samu Omorodion skóroval tretí raz v ostatných dvoch stretnutiach, proti Barcelone strelil gól počas oboch tohtosezónnych zápasoch. Alavés však ukončil sériu troch výhier. "Blaugranas" majú na tretej priečke o tri body viac ako štvrté Atlético. To má k dobru nedeľné derby proti Realu Madrid.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Valencia - Almería 2:1

Valencia živí svoj sen dostať sa do pohárovej Európy prvýkrát od sezóny 2019/20, pretože na siedmom mieste má malú stratu na tímy pred ňou. "Netopiere" vyhrali tretíkrát po sebe na domácej pôde, pričom útočník Hugo Duro prvý raz v kariére zaznamenal desaťgólovú sezónu. V rámci La Ligy pritom skóroval rovnaký počet zásahov počas predošlých 88 duelov, teraz mu stačilo 23 stretnutí. Almería naďalej čaká na víťazstvo, na poslednom mieste tabuľky má iba šesť bodov.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Granada - Las Palmas 1:1

Granada pomerne rýchlo prišla o vylúčeného Piatkowskeho, ale napriek tomu sa dostala do vedenia. Uruguajský obranca Mendéz skóroval prvýkrát za španielsky tím a len piaty raz vo svojej takmer sedemročnej seniorskej kariére, pričom sa naposledy presadil 9. júna 2022 ešte za brazílsky Internacional. Medzitým bol v Corinthianse. Konečný výsledok zariadil Pejino. Len raz v histórii La Ligy sa stalo, aby sa zachránil tím, ktorý mal po 23 zápasoch dve alebo menej výhier. Bol to Valladolid počas ročníka 1995/96. Momentálne sa to týka posledného tria Cádiz (2), Granada (2) a Almería (0).

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Girona - Real Sociedad 0:0

Girona nevyužila možnosť vrátiť sa na prvé miesto tabuľky, pretože iba remizovala a za Realom Madrid zaostáva o jeden bod. Ten má navyše nedeľný duel proti Atléticu k dobru. Herrera síce dostal loptu do siete, lenže VAR jeho zásah neuznal. V závere videl červenú kartu domáci tréner Míchel. Real Sociedad ostáva na šiestej priečke.

Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore