Sevilla odvolala trénera, 400. štart pre Iňakiho Williamsa. Barcelona opäť zaváhala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sevilla odvolala trénera, 400. štart pre Iňakiho Williamsa. Barcelona opäť zaváhala
Aktualizované
Iňaki Williams oslávil jubilejný zápas víťazstvom.
Iňaki Williams oslávil jubilejný zápas víťazstvom.Profimedia
17. kolo najvyššej futbalovej súťaže v Španielsku prinieslo víťazstvo hráčov Bilbaa nad madridským Atléticom. V centre pozornosti boli opäť bratia Williamsovci. Kríza Sevilly pokračuje, odniesol si to kormidelník Diego Alonso (48). Slávna Barcelona pokračuje v nevýrazných výkonoch, so Sevillou len remizovala.

Athletic Bilbao - Atlético Madrid 2:0

Domáci už v prvom polčase dvakrát nastrelili tyč a nedali  penaltu. Mrzieť ich to však nemuselo, keďže po zmene strán rozhodol Gorka Guruzeta. Po hodine hry pridal fantastický zásah Nico Williams a potešil tak brata Iňakiho, ktorý nastúpil na svoj 400. zápas za Baskov. Vďaka trom bodom sa tak dostali na dostrel súperovi, na ktorého strácajú len dva body.

Bilbao potvrdilo, že jeho domáca pevnosť je pre súperov výzvou. Na vlastnom trávniku totiž padlo len v úvodnom kole s Realom Madrid. Atlético prehralo tri zápasy vonku po sebe pod vedením Diega Simeoneho po prvýkrát od decembra 2021.

Hodnotenie aktérov duelu.
Hodnotenie aktérov duelu.Flashscore

Sevilla - Getafe 0:3

Skóre otvoril v úvode zápasu z bieleho bodu Borja Mayoral. Stal sa iba druhým hráčom, ktorý strelil v drese Getafe 10 gólov v prvých 17 zápasoch v ligovej sezóne po Robertovi Soldadovi. Asistenciu a záverečný gól zaznamenal Mason Greenwood.

Tragickú sezónu Sevilly ilustruje skutočnosť, že od začiatku októbra vyhrala len dva zápasy v Copa del Rey a čakanie na ligový triumf predĺžila na 10 zápasov. Vedenie okamžite po stretnutí odvolalo z funkcie trénera Diega Alonsa.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Valencia - Barcelona 1:1

Katalánsky veľkoklub neprežíva najlepšie obdobie. Po domácom výbuchu s Gironou 2:4 a ďalšej porážke v Lige majstrov na pôde Antverp chceli Xaviho zverenci potešiť svojich fanúšikov. Po bezgólovom prvom dejstve sa po zmene strán hostia ujali vedenia po zásahu Félixa, ktorý mu pripravil Raphinha. Brazílčan asistoval na tri z posledných štyroch gólov tímu v lige, čo je rovnaký počet ako v jeho predchádzajúcich tridsiatich vystúpeniach. Tým však pozitíva pre Barcelonu končia.

Body sa napokon delili, keďže v drese domácich vyrovnal Hugo Guillamón a Valencia ukončila veľmi nelichotivú sériu proti tomuto súperovi - prehrala s ním v predchádzajúcich piatich zápasoch. Šesťduelová séria prehier, ktorá by sa v najvyššej súťaži zapísala do histórie, tak ostala len v teoretickej rovine.

"Blaugranas" trápi hlavne koncovka. Ak rátame päť najlepších európskych líg, Barcelona je tímom s najväčším počtom nevyužitých veľkých príležitostí v prvých polčasoch (23) aj v celých ligových stretnutiach (41) v aktuálnej sezóne. Kataláncom patrí v tabuľke 3. miesto so štvorbodovým mankom na druhý Real Madrid, ktorý má zápas k dobru.

Štatistické ukazovatele duelu.
Štatistické ukazovatele duelu.Flashscore

Ďalší výsledok:

Celta Vigo - Granada 1:0