Kapitán Lutonu odpadol na trávniku, čisté konto Dúbravku. Majster opäť nevyhral

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kapitán Lutonu odpadol na trávniku, čisté konto Dúbravku. Majster opäť nevyhral

Aktualizované
Chvíle hrôzy na štadióne v Bournemouthe.
Chvíle hrôzy na štadióne v Bournemouthe.AFP
17. kolo anglickej Premier League ponúklo v sobotu porciu piatich stretnutí, dianie však zatienili udalosti zo zápasu v Bournemouthe, kde skolaboval hosťujúci Tom Lockyer (29).

Bournemouth - Luton 1:1 ned.

Na ihrisko okamžite vybehli zdravotníci, aby sa o kapitána Lutonu postarali, pričom fanúšikovia a hráči pôsobili viditeľne zúfalo. Zápas za stavu 1:1 prerušili a aktéri odišli do šatne. Lockyera odniesli na nosidlách, televízia Sky Sports však uviedla, že hráč "je čulý a reaguje". Futbalista sa v júni podrobil operácii srdca, aby vyriešil problém, pre ktorý skolaboval počas víťazstva Lutonu vo finále play-off vo Wembley.

"Lekársky tím potvrdil, že náš kapitán utrpel zástavu srdca, no v čase, keď ho odnášali, bol pri vedomí. Priamo na štadióne sa mu dostalo ošetrenia, za čo sa chceme poďakovať zdravotníckemu personálu oboch klubov. Následne ho odviezli do nemocnice. Je v stabilizovanom stave a podstupuje ďalšie testy. Je pri ňom už aj jeho rodina," informoval klub.

Chelsea - Sheffield 2:0

Na úvodný zásah Palmera asistoval Raheem Sterling, ktorý sa priamo podieľal na 181 góloch v Premier League (120 gólov, 61 asistencií), čo je rovnaký počet ako Michael Owen a Dennis Bergkamp. Palmer mal prsty v druhom góle Jacksona po hodine hry. Posledný tím tabuľky tak dokázal Londýnčanom vzdorovať iba polčas.

Do hry nezasiahol uzdravený Christopher Nkunku, ktorý stretnutie presedel na lavičke. "The Blues" zaznamenali druhú výhru z uplynulých piatich zápasov.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

Manchester City - Crystal Palace 2:2

Domáci viedli po góle Grealisha z 24. minúty a v úvodnom dejstve sa im darilo. Všetkých 10 hráčov Manchestru City si v prvom polčase vytvorilo šancu. Je to prvýkrát (od sezóny 2006/07), keď sa v prvom polčase zápasu Premier League dostalo do šance 10 rôznych hráčov jedného tímu. Grealish premiérovo skóroval v troch ligových dueloch po sebe, všetky navyše jeho tímu priniesli vedenie.

City však tri body nezískalo. Kľúčovým mužom hostí bol Jean-Philippe Mateta, ktorý najprv znížil a potom v nadstavenom čase vybojoval penaltu, ktorú premenil Michael Olise. Pre úradujúcich majstrov to bol posledný zápas pred majstrovstvami sveta klubov v Saudskej Arábii, kam cestujú s jediným víťazstvom z posledných šiestich ligových stretnutí. "Londýnski orli" bodovali na Etihad Stadium štvrtýkrát od konca roka 2018. "Citizens" remizovali na svojom štadióne už tretíkrát v rade.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Newcastle - Fulham 3:0

O troch bodoch rozhodol netradičný strelec. Keďže Newcastle bojuje s rozsiahlou maródkou, šancu dostávajú nové tváre. Svoje o tom vie aj Lewis Miley - vo veku 17 rokov a 229 dní je najmladším hráčom, ktorý skóroval za Newcastle United v Premier League. Stal sa aj najmladším strelcom súťaže od apríla 2009, keď sa Federico Macheda presadil v drese Manchestru United.

Súboj ovplyvnila červená karta pre Raúla Jiméneza. V dobrej forme hrajúci Mexičan už v 22. minúte nezmyselne naskočil do súpera a odišiel do šatne. Slovenský brankár Martin Dúbravka si tak pripísal čisté konto.

Pohľad na zápas rečou čísel.
Pohľad na zápas rečou čísel.Flashscore

Burnley - Everton 0:2

Everton je po bodovom odpočte pokropený živou vodou. O pohodlnom víťazstve rozhodol vydarený prvý polčas, v ktorom Amadou Onana strelil svoj prvý gól v sezóne a potom pridal poisťovací gól Michael Keane. Sean Dyche, ktorý trénoval "The Clarets" v rokoch 2012 až 2022, ho zaradil do základnej zostavy prvýkrát od 20. augusta.

Hostia tak vyhrali štvrtýkrát za sebou a napriek 10-bodovému trestu, ktorý ich zrazil na dno tabuľky, poskočili na 16. miesto s pohodlným náskokom na zónu zostupu. V štyroch stretnutiach navyše neinkasovali ani raz.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore