Z najhoršieho by mal byť vonku. Po zástave srdca už je Lockyer pri vedomí a reaguje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Z najhoršieho by mal byť vonku. Po zástave srdca už je Lockyer pri vedomí a reaguje

Na Vitality Stadium sa odohrali mrazivé scény.
Na Vitality Stadium sa odohrali mrazivé scény.AFP
Sobotný duel najvyššej anglickej súťaže medzi Bournemouthom a Lutonom ponúkol na Vitality Stadium scény, pri ktorých ide šport bokom. Hosťujúci kapitán Tom Lockyer (29) sa po hodine hry zrútil vinou zástavy srdca na trávnik, zápas bol prerušený a následne predčasne ukončený. Hlavná a našťastie dobrá správa znie, že obranca, ktorý skolaboval už pri júnovej baráži o Premier League, je pri vedomí a reaguje.

Diváci a hráči na štadióne Bournemouthu boli v 65. minúte svedkami desivých momentov. Kapitán hosťujúceho tímu sa bezvládne zrútil na zem a po kolapse nejavil známky života. Na ihrisko okamžite vtrhli zdravotníci a Lockyera ošetrili. Všetci prítomní boli viditeľne otrasení.

Rozhodcovia zápas prerušili a so zástupcami oboch tímov sa zhodli, že ďalej hrať sa nebude. "Ospravedlňujeme sa všetkým prítomným priaznivcom, že hráči na oboch stranách neboli v takom rozpoložení, aby mohli pokračovať. Videli, že ich spoluhráča a kamaráta odniesli, za týchto okolností sa nedalo pokračovať," informoval Luton.

Zápas Bournemouthu bol prerušený a následne predčasne ukončený.
Zápas Bournemouthu bol prerušený a následne predčasne ukončený.AFP

Oveľa dôležitejší ako pokračovanie stretnutia bol však boj hosťujúceho kapitána o život. Podľa aktuálnych informácií je pri vedomí a jeho stav je stabilizovaný.

"Náš lekársky personál potvrdil, že Tom utrpel na ihrisku zástavu srdca. V čase, keď bol odnesený na nosidlách, už reagoval. Ďalšie ošetrenie mu bolo poskytnuté vo vnútri štadióna, za čo ešte raz ďakujeme lekárskym tímom oboch mužstiev. Tom bol prevezený do nemocnice, kde jeho stav stabilizovali. Teraz podstupuje podrobnejšie vyšetrenie," uviedol klub na sociálnych sieťach. 

Daný hráč problémy so srdcom nerieši prvýkrát. V júni skolaboval pri finále play-off o postup do Premier League vo Wembley a následne sa podrobil operácii.

Manažér Lutonu Rob Edwards tlieska fanúšikom za to, že prejavili podporu Lockyerovi.
Manažér Lutonu Rob Edwards tlieska fanúšikom za to, že prejavili podporu Lockyerovi.AFP

"Všetci sa za nášho kapitána modlíme. Zatiaľ nepoznáme úplný rozsah toho, čo sa na ihrisku stalo a aké budú ďalšie kroky pri Tomovej rekonvalescencii. Ďakujeme všetkým zúčastneným za okamžitú reakciu," uviedli zástupcovia nováčika najvyššej anglickej súťaže na sociálnej sieti X.

Fanúšikovia na Vitality Stadium vyjadrili rešpekt hosťujúcemu kapitánovi hromadným skandovaním jeho mena. "Ďakujeme všetkým za vrelý potlesk a vyvolávanie Tomovho mena v takej ťažkej chvíli. Teraz je čas, aby sa všetci naši hráči, zamestnanci a priaznivci ako vždy spojili a jemu a jeho rodine vyjadrili lásku a podporu," napísali zástupcovia klubu.

K celému incidentu sa vo vyhlásení na internete vyjadril aj Bournemouth. "Uľavilo sa nám, keď sme počuli, že Tom reaguje. Naše myšlienky sú v tejto chvíli s ním a jeho rodinou." Zápas by mal byť dohraný v náhradnom termíne.