Sú dni Phillipsa v kádri City spočítané? Mám problém vidieť ho v tíme, priznal Guradiola

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sú dni Phillipsa v kádri City spočítané? Mám problém vidieť ho v tíme, priznal Guradiola

Odíde Phillips už v januári?
Odíde Phillips už v januári?AFP
V zákulisí anglickej Premier League sa začína hovoriť o odchode Kalvina Phillipsa (28) z Manchestru City. Pep Guardiola (52) už údajne zvažuje výber náhrady, ak anglický stredopoliar v januári skutočne opustí káder úradujúceho majstra.

Phillips je po problematickom pôsobení v tíme City spájaný s angažmánom mimo Etihad Stadium. Anglický reprezentant sa nedokázal presadiť do Guardiolovho mužstva počas 18 mesiacov od svojho prestupu z Leedsu.

Španielsky kormidelník síce zdôraznil, že na januárový trh ešte nemyslí, ale to sa môže rýchlo zmeniť, ak mu bude v strede poľa chýbať počet hráčov, ktorý by Phillipsov odchod mohol ovplyniť. "Momentálne nemám v hlave nič. Záleží na tom, či odíde, alebo neodíde," vyjadril sa lodivod pred sobotňajším zápasom proti Crystal Palace.

Prvá pätica tabuľky Premier League.
Prvá pätica tabuľky Premier League.Flashscore

"Niektorí hráči zostávajú, iní odchádzajú. Závisí to od mužstva, mladých futbalistov a toho, či sa na nich v určitých momentoch môžete spoľahnúť," dodal Guardiola, ktorý minulý týždeň fakticky potvrdil, že spomínaný hráč na jeho súpiske neostane: "Vizualizujem si tím a mám trochu problém vidieť ho v ňom."

Phillips sa v polovici týždňa gólovo presadil, pri víťazstve v skupinovej fáze Ligy majstrov na pôde CZ Belehrad úspešne premenil pokutový kop. Tento víkend sa pravdepodobne opäť vráti na lavičku.

"Kalvin je naším hráčom, nechcem absolútne nič predbiehať. Každý vie, v akej je situácii. Ak ostane, budeme sa rozprávať. Trh v januári nie je jednoduchý. Stále máme pred sebou neuveriteľné veci, o ktoré môžeme hrať, potom sa rozhodneme," vysvetlil skúsený kouč, ktorého čaká reprezentácia Európy na MS klubov. V semifinále podujatia sa jeho káder 19. decembra stretne s japonskou Urawou.

Termín duelu Urawa Reds - Manchester City.
Termín duelu Urawa Reds - Manchester City.Flashscore