Dva hetriky v La Lige. Dovbyk vrátil Gironu späť do čela a Torres upokojil Xaviho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dva hetriky v La Lige. Dovbyk vrátil Gironu späť do čela a Torres upokojil Xaviho
Aktualizované
Dovbyk pomohol Girone tromi gólmi k trom bodom.
Dovbyk pomohol Girone tromi gólmi k trom bodom.AFP
Futbalisti Realu Madrid otočili priebeh súboja v 21. kole španielskej La Ligy, keď na domácej pôde porazili Almeríu 3:2. Ich odveký rival z Katalánska si narobil problémy v Andalúzii, kde s Betisom nakláňal misky váh na svoju stranu až v samom závere a odviezol si tri body za výhru 4:2. V poslednom dueli nedeľného programu vrátil Dovbyk (26) Gironu späť na prvé miesto tabuľky.

Real Madrid - Almería 3:2

Ani najrýchlejší inkasovaný gól (už po 38 sekundách z kopačky Largieho Ramazaniho) do siete Realu od januára 2015 (tiež po 38 sekundách) a dvojgólové vedenie hostí neznamenali stratu bodov "bieleho baletu". 

Ten mal pred duelom stopercentnú domácu bilanciu s Almeríou, keď vyhral všetkých sedem stretnutí v La Lige. Platí to aj po nedeli, keď Madridčania zásahmi Judea Bellinghama z penalty, Viníciusa Júniora a Daniho Carvajala z deviatej nadstavenej minúty otočili priebeh súboja a pripísali si na konto tri body, vďaka čomu sa minimálne na niekoľko hodín dostali na čelo tabuľky pred Gironu.

Bellingham okrem 14. gólu v lige a pridal aj tretiu asistenciu na víťaznú trefu. Na lavičke Almeríe, ktorá je posledná iba so šiestimi bodmi a na záchranu stráca už desať bodov, sedel slovenský stredopoliar Martin Šviderský.

Betis - Barcelona 2:3

Xavi Hernández sa stal v 21. storočí prvým trénerom v rámci La Ligy, ktorý nastúpil v základnej zostave s dvomi hráčmi pod 17 rokov. Išlo o Lamina Yamala (16 rokov a 192 dní) s Pauom Cubarsím (16 rokov a 364 dní). Barcelonu potešil už v 21. minúte Ferran Torres, ktorý sa v stom vystúpení v drese Barcelony dokázal ešte len druhýkrát presadiť v dvoch dueloch po sebe. Ten istý hráč skóroval aj po zmene strán. Zdalo sa, že "Blaugranas" majú súboj pod kontrolou. 

Opak bol pravdou, pretože Isco v priebehu troch minút predviedol svoju genialitu a dvomi exportnými zásahmi vyrovnal. Skúsený ofenzívny hráč sa dvakrát v jednom stretnutí presadil premiérovo od októbra 2017, keď vo farbách Realu Madrid pálil presne do siete Espanyolu. Mimochodom, proti Barcelone sa presadil vôbec prvýkrát (23 zápasov naprieč všetkámi súťažami). Radosť domácich fanúšikov bola krátka, v samom závere najskôr Félix vrátil vedenie svojmu tímu a v nadstavenom čase skompletizoval hetrik Ferran Torres.

Girona - Sevilla 5:1

Hodenú rukavicu od madridského Realu zdvihol z trávnika Artem Dovbyk. Sevillčania síce išli do vedenia zásluhou Romera v desiatej minúte, ale následne prišla smršť ukrajinského strelca. V rozmedzí siedmich minút skompletizoval hetrik a Girona mala všetko vo svojej moci. Duel kontrolovala. Po zmene strán sa presadili Tsyhankov a Stuani. Dovbyk dobehol na čele kanonierov Bellinghama so štrnástimi zásahmi. 

Prvýkrát od mája 2018 zažila La Liga dva hetriky v jeden hrací deň. Pred Torresom a Dovbykom sa to vyšlo Emmanuelovi Boatengovi s Philippem Coutinhom. Zaujímavosťou je, že druhá dvojica sa presadila v jednom stretnutí (Levante - Barcelona 5:4).

Nedeľňajšie výsledky:

Osasuna - Getafe 3:2

Tabuľka La Ligy.
Tabuľka La Ligy.Flashscore