Dohoda je, zdá sa, na svete. João Cancelo bude hosťovať v Barcelone

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dohoda je, zdá sa, na svete. João Cancelo bude hosťovať v Barcelone

João Cancelo má zmluvu s Manchestrom City do roku 2027. Tú aktuálnu, s najväčšou pravdepodobnosťou, strávi na hosťovaní v Barcelone.
João Cancelo má zmluvu s Manchestrom City do roku 2027. Tú aktuálnu, s najväčšou pravdepodobnosťou, strávi na hosťovaní v Barcelone.AFP
João Cancelo, 29-ročný futbalista, sa pripojí k Barcelone na hosťovanie z Manchestru City. Informujú viaceré portugalské i španielske médiá. Pravý obranca prežije podobný ročník ako ten minulý, v ktorom strávil polrok v nemeckej Bundeslige v drese Bayernu Mníchov.

Po intenzívnych rokovaniach, ktoré trvali až do soboty, dosiahli Barcelona a Manchester City dohodu. Treba pripomenúť, že anglický majster by uprednostnil trvalý prestup Joãa Cancela, ale naliehanie katalánskeho celku znamenalo, že sa obe strany dohodli na ročnom hosťovaní s následnou možnou opciou trvalého prestupu.

Jej aktivovanie vo výške 30 miliónov eur však závisí od ďalších zakomponovaných bodov. Portugalčan by musel odohrať 70 % duelov a Barcelona by musela postúpiť do osemfinále Ligy majstrov. Obe podmienky sú, v prípade "Blaugranas", dosiahnuteľné. Od júna 2024 by sa tak Cancelo stal kmeňovým hráčom Barcy. 

Štatistiky z ostatných sezón Joaa Cancela
Štatistiky z ostatných sezón Joaa CancelaFlashscore

Zásadný význam pri týchto rokovaniach mala aj vôľa portugalského obrancu, ktorý netajil túžbu pripojiť sa k Barcelone. Ďalej to bola sila počas rokovaní mimoriadne ostrieľaného agenta Jorgeho Mendesa.  

Dohoda tak bola spečatená a João Cancelo začiatkom týždňa pricestuje do Katalánska, kde absolvuje lekárske testy a klub ho následne oficiálne predstaví ako novú posilu tímu, ktorý trénuje Xavi Hernández.