En Nesyri ako Kane či Osimhen. Sevilla zarmútila Valjenta s Greifom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
En Nesyri ako Kane či Osimhen. Sevilla zarmútila Valjenta s Greifom
En Nesyri jeden gól dal a na druhý prihral.
En Nesyri jeden gól dal a na druhý prihral.AFP
Futbalisti Sevilly vyhrali v pondelkovom zápase 32. kola La Ligy nad Malorkou 2:1 a svoju víťaznú sériu natiahli na tri stretnutia. Vďaka nej sa posunuli na 12. miesto tabuľky, Malorčania sú o štyri priečky nižšie. V ich drese hral do 71. minúty slovenský obranca Martin Valjent (28), Dominik Greif (27) sedel na lavičke náhradníkov.

Sevilla - Malorka 2:1

V stretnutí videli diváci tri zásahy a všetky padli po zmene strán. Ako prvý sa po hodine hry presadil hlavou En Nesyri. Od januára 2021 sa svojou dvadsiatou úspešnou hlavičkou zaradil k Osimhenovi (21) s Kaneom (27) v rámci hráčom z TOP 5 európskych líg. O štrnásť minút neskôr pripravil víťaznú trefu svojmu spoluhráčovi Romerovi. Maročan zaknihoval v jednom strete gól a asistenciu v rámci La Ligy len po druhý raz vo svojom 224. vystúpení. 

Zároveň zažil takýto zápas od Vallecana z augusta 2021 prvýkrát. V prebiehajúcom ročníku je spomedzi futbalistov Sevilly jediným, ktorý dokázal skórovať a asistovať v rovnakom dueli. Mimochodom, Isaac Romero stihol za trinásť ligových zápasov, do ktorých zasiahol, pripraviť osem gólov (4+4).