Bellingham rozhodol El Clásico, Real má na čele 11-bodový náskok. Pri všetkom bol Vazquéz

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bellingham rozhodol El Clásico, Real má na čele 11-bodový náskok. Pri všetkom bol Vazquéz
Lucas Vazquéz bol pri všetkom podstatnom.
Lucas Vazquéz bol pri všetkom podstatnom.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid vyhrali v nedeľnom zápase 32. kola španielskej La Ligy na domácej pôde proti Barcelone a na čele tabuľky majú pred týmto súperom už jedenásťbodový náskok. V poradí 257. El Clásico rozhodol počas nadstaveného času Jude Bellingham (20).

Real Madrid - Barcelona 3:2

Na svoje prvé El Clásico v kariére nastúpil mladý obranca hostí Pau Cubarsí. Na začiatku šiestej minúty center z rohového kopu padal na zadnú žrď, čo Lunin podbehol a Andreas Christensen hlavou dostal loptu do siete. Dánsky obranca nastupujúci v stredovej formácii sa trafil za Barcu proti Realu prvý raz pri piatom štarte.

Pri úvodnom zásahu si asistenciu pripísal Raphinha, tá bola jeho ôsma v tejto ligovej sezóne a potrebuje iba jednu, aby vyrovnal svoj najlepší ročník 2020/21 z dresu Leedsu. V tejto sezóne sa vo všetkých súťažiach priamo podieľal už na 21 góloch (9+12). Prvý raz k presnému zásahu prispel v El Clásicu.

Pomerne rýchlo však bolo vyrovnané, pretože Lucas Vazquéz si po individuálnej akcii vypýtal cez Cubarsího penaltu a tú Vinícius Júnior premenil. Bol to jeho siedmy gól proti Barcelone, trinásty ligový a devätnásty vo všetkých súťažiach. Okrem toho má na konte aj deväť asistencií.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Vôbec prvýkrát v tomto ročníku La Ligy bola odpískaná penalta proti Barcelone. V nadstavenom čase úvodného dejstva sa zranil de Jong, ktorý ihrisko opustil na nosidlách. Cez prestávku potom z hry zišiel aj Christensen. Barca sa dostala do vedenia v 69. minúte, keď si účet v El Clásicu otvoril mladý Fermín López.

Prešli iba štyri minúty a po pase Viníciusa ostal na zadnej žrdi zabudnutý Lucas Vazquéz, postaral sa o tretí presný zásah do siete Barcelony v drese Los Blancos. Skúsený futbalista zažil z osobného hľadiska úspešný zápas, nakoľko pridal aj asistenciu na víťazný gól. Debut v El Clásicu neskôr zažil z lavičky prichádzajúci Fran García.

O víťazovi nakoniec rozhodlo nadstavenie druhého polčasu, v ktorom si Jude Bellingham našiel prihrávku sprava a ranou pod brvno stanovil konečný výsledok. Anglický záložník sa presadil prvý raz od 10. februára, na konte má 17 ligových celkovo 21 súťažných gólov.

Lucas Vazquéz bol pri každom góle Realu Madrid.
Lucas Vazquéz bol pri každom góle Realu Madrid.Statstperform

Bellingham sa stal prvým hráčom Realu od roku 2007, ktorý skóroval vo svojich úvodných dvoch ligových dueloch s Barcou. Vtedy to dokázal Ruud van Nisterlooy.

Real Madrid vyhral oba ligové zápasy proti Barcelone v jednej sezóne tretí raz za uplynulých 39 rokov (2007/08, 2020/21). Biely balet tak má na čele tabuľky už jedenásťbodový náskok, pričom v zostávajúcich šiestich kolách sa hrá o 18 bodov.

Lamine Yamal síce už hral proti Realu dvakrát, ale teraz bol prvý raz v základnej zostave, takže vo veku 16 rokov a 283 dní sa stal druhým najmladším hráčom El Clásica, ktorému sa to podarilo. Ešte mladší bol v októbri 1941 za biely balet hrajúci Vicente Martínez (16 rokov a 280 dní).

Carlo Ancelotti viedol Real Madrid v El Clásicu už šestnásty raz, pred ním sú iba José Mourinho (17), Johan Cruyff (25) a Miguel Muňoz (36). Naďalej platí, že keď Aurélien Tchouaméni nastúpil v základnej zostave, tak Real neprehral.

Los Blancos vyhrali posledné štyri súťažné zápasy proti Blaugranas a celkovo desať z ostatných štrnástich duelov.

Vazquéz bol na pravej strane úplne všade.
Vazquéz bol na pravej strane úplne všade.Statsperform