Xavi chváli zázračných mladíkov: Yamal a Cubarsí môžu definovať éru svetového futbalu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Xavi chváli zázračných mladíkov: Yamal a Cubarsí môžu definovať éru svetového futbalu
Pau Cubarsí a Lamine Yamal patria medzi najväčšie talenty svetového futbalu.
Pau Cubarsí a Lamine Yamal patria medzi najväčšie talenty svetového futbalu.AFP
Tréner Barcelony Xavi Hernández (44) uviedol, že tínedžerské hviezdy Lamine Yamal (16) a Pau Cubarsí (17) by mohli definovať novú éru svetového futbalu. Yamal oslnil v utorkovom priateľskom zápase proti Brazílii, zatiaľ čo Cubarsí debutoval za La Roja minulý týždeň s Kolumbiou a následne sa predstavil aj proti päťnásobným majstrom sveta.

Obaja mladíci sa stali kľúčovými piliermi obrodenej Barcelony, ktorá sa prvýkrát po štyroch rokoch dostala do štvrťfinále Ligy majstrov a stále živí nádej na obhajobu titulu v La Lige. Šestnásťročný Yamal je najmladším španielskym hráčom a strelcom v histórii, zatiaľ čo 17-ročný Cubarsí je pre zmenu najmladším obrancom, ktorý kedy hral za svoju krajinu.

"Musia si udržať svoju úroveň. Barcelona je na najvyššom stupienku svetového futbalu," vyriekol Xavi na tlačovej konferencii pred sobotňajším ligovým súbojom s Las Palmas.

"Mnohí sa dostali na elitnú úroveň, ale udržať sa tam je veľmi ťažké. Oni to však dokážu, majú všetko - správnu mentalitu a schopnosti. Myslím si, že sa pozeráme na dvoch hráčov, ktorí môžu definovať éru nielen v rámci klubu, ale dokonca aj vo svetovom futbale," doplnil.

Štatistiky oboch mladíkov.
Štatistiky oboch mladíkov.Opta by Stats Perform

V prípade Yamala Xavi vyzdvihol, že mladík je na svoj vek veľmi pokojný a vyspelý napriek tomu, že je často v centre pozornosti. "Vnímam ho ako veselého chlapca, vtipného, užíva si to čoraz viac a dovolím si povedať, že je šťastný," opísal katalánsky tréner.

Barcelona zaostáva za vedúcim Realom Madrid o osem bodov, ale pred nedeľňajším zápasom s Bilbaom môže znížiť odstup len na päť. Po ňom čaká Barcelonu ďalší súboj Ligy majstrov 10. apríla proti Parížu Saint-Germain vo francúzskej metropole.

Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore

"Viac sa obávam Las Palmas ako zápasu s PSG, ktorý je už o niekoľko dní," priznal Xavi. "Sústredíme sa na sobotu, je dôležité získať tri body, aby sme zvýšili tlak na Real Madrid," uzavrel cieľavedomo.

Barcelona - Las Palmas (sobota, 21:00)