Liga majstrov: Paríž videl dva obraty skóre, päťgólový súboj vyhrala Barcelona

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona vezie z Paríža víťazstvo. Blysol sa dvojgólový Raphinha, Škriniar nenastúpil

Raphinha strelil dva góly a nasmeroval Barcelonu k výhre.
Raphinha strelil dva góly a nasmeroval Barcelonu k výhre.Profimedia
Futbalisti Barcelony vyhrali úvodné štvrťfinálové stretnutie Ligy majstrov na pôde francúzskeho PSG. Odveta sa odohrá v utorok 16. apríla.

PSG - Barcelona 2:3

Domáci kapitán Marquinhos nastúpil na 436. zápas za PSG a stal sa futbalistom s najviac odohranými stretnutiami za tento klub, čím sa osamostatnil na čele tabuľky. Druhý ostal Jean-Marc Pilorget (375), ktorý za parížsky tím hrával medzi rokmi 1975 a 1989. Jeho spoluhráč Milan Škriniar bol iba na lavičke náhradníkov.

Barcelonský talent Lamine Yamal sa stal najmladším hráčom, ktorý nastúpil vo štvrťfinále Ligy majstrov (16 rokov, 272 dní) a prekonal doterajší rekord Rayana Cherkiho (17 rokov, 2 dni). Pau Cubarsí je najmladším obrancom vo štvrťfinále LM (17 rokov, 79 dní).

Barcelonu poslal do vedenia brazílsky krídelník Raphinha, v stretnutí sa presadil hneď dvakrát a v posledných siedmich odohraných dueloch prispel k ôsmim gólom (4+4). K štyrom asistenciám počas tejto sezóny Ligy majstrov pridal svoje premiérové góly v tejto súťaži, doteraz sa v LM nepresadil ani raz.

Raphinha odohral výborný zápas.
Raphinha odohral výborný zápas.Statsperform/Profimedia

Posledným futbalistom Barcy, ktorý si gólový účet v Lige majstrov otvoril počas štvrťfinále, bol Yaya Touré v roku 2008.

PSG výborne vstúpilo do druhého polčasu. Ousmane Dembélé ranou pod brvno skóroval proti svojmu bývalému klubu, v ktorom strávil sedem sezón a odkiaľ v lete do Paríža prišiel. Bol to iba jeho druhý gól v sezóne, no okrem toho má na konte celkovo trinásť asistencií.

Zakrátko sa premiérovo v Lige majstrov presadil portugalský záložník Vitinha, postaral sa o svoj ôsmy zásah v tejto sezóne, čo je jeho najlepší počin v seniorskom futbale. Okrem toho má na konte aj šesť asistencií. O jednu viac si zapísal Fabián Ruiz, ktorý prihrával na druhý zásah PSG, v tomto smere ide o jeho najlepší ročník.

Pedri sa vrátil do herného diania po viac ako mesačnom svalovom zranení a od striedania potreboval iba 51 sekúnd na ihrisku, aby zaknihoval krásnu asistenciu. Barcelona však prišla do odvety o Sergiho Roberta, ten videl tretiu žltú kartu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Gólové hody pokračovali až do konca, nakoľko Andreas Christensen po rohovom kope rozhodol druhým gólom v drese Barcelony o konečnom výsledku. Medzi obomi súpermi išlo o trinásty duel na úrovni Ligy majstrov. Blaugranas vyhrali piaty raz, okrem toho sa zrodili štyri remízy a štyrikrát sa tešili Parížania.