Liga majstrov: Hummelsovi zhorkol 500. zápas za BVB, Atlético do Nemecka s náskokom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
500. zápas Hummelsa za BVB s horkosťou porážky, Atlético ide do odvety s náskokom
Radosť domácich po strelenom góle.
Radosť domácich po strelenom góle.Profimedia
Futbalisti Atlética Madrid porazili v prvom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov na svojom ihrisku Borussiu Dortmund 2:1. Odveta je na programe 16. apríla.

Atlético Madrid - Borussia Dortmund 2:1

Atlético prežíva rozporuplnú sezónu, v lige sa nachádza na 4. mieste a o budúcoročnú účasť v Lige majstrov ešte musí poriadne zabojovať. Zatiaľ čo na domácom trávniku je jeho forma v poslednom čase nevyrovnaná - z posledných ôsmich ligových zápasov vyhralo len trikrát, na kontinentálnej scéne sa mu v aktuálnom ročníku darí a v deviatich stretnutiach v milionárskej súťaži prehralo len jeden.

Na svojom trávniku privítalo Dortmund, ktorý mu stojí v ceste za prvou účasťou v najlepšej štvorke od sezóny 2016/17. Tieto dva tímy sa stretli v skupinovej fáze súťaže (2018/19) a Atlético sa pred úvodným hvizdom opieralo aj o štatistickú zaujímavosť - kouč Diego Simeone nikdy neprehral domáci zápas vo vyraďovačke LM (10-6-0), jeho tím za ten čas navyše udržal až 12 čistých kont.

Dortmund zažíva v Bundeslige podobnú nekonzistentnosť výkonov ako jeho štvrťfinálový súper, v tabuľke je piaty. Hostia tak pricestovali do Španielska s cieľom vykročiť k prvému semifinále Ligy majstrov od sezóny 2012/13, keď padli vo finále.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

Domáci sa ujali vedenia už na začiatku stretnutia, po chybe obrany BVB si zachoval chladnú hlavu Rodrigo De Paul a z bezprostrednej blízkosti upratal loptu do siete. Jeho gól v čase 03:58 bol najrýchlejším zásahom v podaní Atlétov v Lige majstrov od trefy Saúla proti Liverpoolu vo februári 2020 (03:46). Ešte v prvom dejstve zvyšoval na 2:0 Brazílčan Samuel Lino, ktorý sa v tejto edícii milionárskej súťaže presadil tretíkrát.

V záverečnej desaťminútovke vybojoval o čosi priaznivejšiu pozíciu do odvety pre svoj tím premiérovým zásahom v tohtoročnej LM Sébastien Haller, keď sa vrhol po odrazenej lopte a zvnútra pokutového územia prekonal gólmana. Dortmund má na španielskej pôde nevýraznú bilanciu, počas devätnástich posledných návštev tejto krajiny dokázal vyhrať iba trikrát, pričom šesť z posledných deviatich súbojov sa skončilo porážkou. Diego Simeone ako deviaty tréner v histórii vyhral 50. zápas v Lige majstrov.

Heat mapa Lina.
Heat mapa Lina.Profimedia / Opta by Statsperform

Nemecké mužstvo tak mohol tešiť aspoň počin Matsa Hummelsa, ktorý odohral 500. zápas za BVB a po Michaelovi Zorcovi (572) je len druhým hráčom v histórii klubu, ktorý prekonal magickú "päťstovku". Tento zápas potvrdil, že v dueloch Atlética s Dortmundom padajú góly, žiadne z predchádzajúcich ôsmich vzájomných stretnutí nemalo po polčase bezgólový stav.