Môžu nám vnútiť svoj štýl hry, musíme sa postaviť na odpor, varuje Terzič pred Atléticom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Môžu nám vnútiť svoj štýl hry, musíme sa postaviť na odpor, varuje Terzič pred Atléticom
Terzič si uvedomuje veľkosť výzvy v podobe Atlética.
Terzič si uvedomuje veľkosť výzvy v podobe Atlética.Reuters
Tréner Borussie Dortmund Edin Terzič (41) pripravuje svojich zverencov na štvrťfinálový duel Ligy majstrov proti Atléticu Madrid. Kouč nemeckého celku sa vyjadril, že pri stretnutí s týmto súperom nie je priestor na chyby.

Dortmund, víťaz trofeje z roku 1997, zavíta v stredu 10. apríla na pôdu Atlética, ktoré v európskych súťažiach vyhralo dva z posledných troch zápasov proti nemeckému klubu. Tréner Diego Simeone povedal, že jeho tím musí dokázať, že si zaslúži byť medzi najlepšími ôsmimi európskymi tímami a dostať sa do poslednej štvorky.

Silu španielskeho mužstva uznal aj Terzič: "Atlético sa v útoku veľmi vyvinulo, je to pre nás veľká výzva. Vieme, že nemôžeme robiť chyby. Sú v pozícii, keď nám môžu vnútiť svoj štýl hry, musíme sa postaviť na odpor."

Atlético - Dortmund (streda o 21:00)

Borussia sa naposledy dostala do semifinále v roku 2013 a jej kouč je odhodlaný dokázať, že tím tam opäť patrí: "Niektorí chlapci od nás v posledných rokoch odišli, aby našli šťastie v iných top kluboch. Teraz chceme ukázať, že Dortmund sa dokáže dostať aj do semifinále Ligy majstrov."

Na tlačovej konferencii mal po boku Terziča sedieť kapitán Emre Can, ale pre chorobu ho nahradil stredopoliar Felix Nmecha. "Pred odchodom sa cítil mierne zle, preto sme mu dopriali trochu oddychu - pred vami aj na ihrisku. Sme presvedčení, že zajtra bude môcť nastúpiť," povedal tréner novinárom.

Dortmund mal pred sobotňajšou prehrou 0:1 so Stuttgartom slušnú formu, keď vo všetkých súťažiach vyhral päťkrát za sebou. "Sme spokojní s intenzitou, ktorú sme dosiahli v posledných zápasoch, ale musíme si ju udržať. Na štadióne Atlética to nebude ľahké, ale dúfame, že tento test zvládneme a postúpime," uzavrel kormidelník.